Ostali športi

Drugi in tretji v lovu za prvim

db
28. 11. 2014, 10.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

V derbiju 6. kroga superlige se bosta jutri v balinarski dvorani v Škofji Loki spopadla drugouvrščeni Hrast in tretja Planina Ribnikar AS.

db
Anže Petrič (Hrast)

Planina Ribnikar AS bi glede na dosežene rezultate na doslej odigranih tekmah morala biti v vlogi favorita, saj je na treh tekmah, ko je bila gostitelj, osvojila kar pet od šestih možnih točk. Hrast je na dosedanjih treh gostovanjih dobil le tri točke za po eno zmago, poraz in neodločen rezultat. Res pa je, da je Planina Ribnikar večino točk osvojila na uvodnih tekmah ligaškega tekmovanja, medtem ko je Hrast po slabem začetku pokazal prepričljivo igro prav v zadnjih krogih superlige. Zato so Kobjeglavci tudi v jutrišnjem srečanju proti Kranjčanom bližje zmagi in novim točkam.
 
Tako kot Planina in Hrast na vrhu sta na dnu lestvice poravnana tudi današnja nasprotnika, šesta Antena Portorož in sedma Košana, ki si z dvema osvojenima točkama delita šesto in sedmo mesto. Košana, ki se je v preteklem krogu v Kopru z zmago nad Luko končno odlepila z zadnjega mesta, bi z novo zmago in novimi točkami proti Anteni prehitela na lestvici še drugega obmorskega ligaša. Košana bo Anteno gostila v balinarski dvorani v Pivki in je prav zato v rahli prednosti pred gosti iz Belega križa.
 
Vodilna Lokateks Trata, ki se je s petimi zaporednimi zmagami utrdila na prvem mestu, se bo skušala tudi z gostovanja v Sežani vrniti neporažena, kar doslej ni uspelo še nobeni od treh ekip, ki so letos gostovale pri Skali. Sežanci stavijo na mladost, Ločani pa na izkušnje in širšo rezervno klop.
 
Luka Koper bo v srečanju proti Krimu prestajala novo uro resnice. Močno oslabljeni Koprčani, ki so pred začetkom tekmovalne sezone zaradi prestopov igralcev v druge klube izgubili praktično polovico standardne ekipe, so po prvih petih krogih prikovani na samem dnu lestvice, zato tokrat o čem drugem kot o zmagi nad Krimom niti ne smejo razmišljati. S tem pa se seveda ne strinjajo Ljubljančani, ki so v letošnje tekmovanje stopili s pomlajeno ekipo in z ambicioznem načrtom, v katerem poraz proti Luki Koper ni predviden.

 
Superliga - 6. krog (jutri ob 15. uri)
Škofja Loka: Planina Ribnikar AS - Hrast
Pivka: Košana - Antena Portorož
Sežana: Skala - Lokateks Trata
Koper: Luka Koper - Krim