Zimski športi

Kralji izsilili sedmo tekmo

STA/J.P.
15. 5. 2014, 07.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Hokejisti Los Angeles Kings še ostajajo v igri v končnici lige NHL. Na šesti tekmi konferenčnega polfinala so pred domačimi gledalci z 2:1 premagali Anaheim Ducks, s čimer so izsilili sedmo tekmo, ki bo odločala o potniku v konferenčni finale.

Reuters

Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je na svoji 100. tekmi v tej sezoni vpisal novo podajo, sicer že 17. točko v letošnji končnici, izbran pa je bil tudi za prvega zvezdnika tekme. Kopitar je s podajo pomagal pri prvem zadetku kraljev. V 25. minuti tekme je na 2:0 za goste povišal Trevor Lewis, vodstvo kraljev pa je nekaj več kot minuto kasneje znižal Kyle Palmieri za končni izid 1:2.

Po treh zaporednih porazih proti Anaheimu so se Kralji znašli pred tekmo, ki so jo v Staples Centru morali dobiti. Odločilna sedma tekma za uvrstitev v konferenčni finale bo na sporedu v noči na soboto po slovenskem času v Honda Centru v Anaheimu.

Anaheim je po nizu treh zmag zapravil prvi zaključni plošček za napredovanjem v finale Zahoda, kamor so se že uvrstili branilci Stanleyjevega pokala iz Chicaga.

V vzhodni konferenci sta znana že oba finalista. Hokejisti Montreal Canadiens se bodo po zmagi s 3:1 v gosteh pri Boston Bruins na odločilni sedmi tekmi polfinala z izidom 4:3 v zmagah v finalu Vzhoda merili z ekipo New York Rangers, ki so v konferenčnem polfinalu izločili Pittsburgh Penguins z izidom 4:3 v zmagah.