Zimski športi

Tina Maze dosegla svojo najboljšo letošnjo uvrstitev

STA/M.J.
23. 1. 2014, 11.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Slovenka Tina Maze je ob pravem trenutku, dva tedna pred začetkom zimskih olimpijskih iger v Sočiju, ujela staro formo. Na superveleslalomu v Cortini d'Ampezzo je s šestim mestom vpisala najboljši izid v tej sezoni. Mazejeva je za zmagovalko zaostala 92 stotink sekunde. Četrti superveleslalom v sezoni je dobila Avstrijka Elisabeth Görgl.

Reuters

Tretja je bila Nicole Hosp, ki je za rojakinjo zaostala 34 stotink sekunde. Dvojno avstrijsko zmagoslavje je pokvarila Nemka Maria Höfl-Riesch, ki se je vrinila med Avstrijki, za zmagovalko je zaostala le štiri stotinke sekunde, in z drugim mestom ohranila prepričljivo vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Mazejeva je na šestem mestu skupno.

V Cortini bo jutri na sporedu še prestavljeni smuk, v soboto in nedeljo pa bosta na tem prizorišču v Dolomitih na vrsti še prestavljeni tekmi, smuk in superveleslalom, iz Garmischa.

Tudi druga Slovenka na startu Maruša Ferk je osvojila točke. Z visoko startno številko 49 si je priborila 22. mesto z zaostankom dveh sekund in deset stotink ter se še petič v tej sezoni prebila med dobitnice točk.