Zimski športi

Prvo tekmo smučarskega svetovnega prvenstva ogroža dež

STA / S.R.
4. 2. 2013, 19.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Tekmovalni direktor Mednarodne smučarske zveze (Fis), Norvežan Atle Skaardal, za uvod v smučarsko SP napoveduje izredne razmere.

"Zaradi vremena imamo na progi izredno situacijo," je na seji vodij reprezentanc poudaril Skaardal. Slednjega skrbi predvsem spodnji del proge torkovega ženskega superveleslaloma, ki jo je zmehčal dež.

Nekatere smučarke in vodje ekip se bojijo, da proga ne bo zdržala niti najboljših s številkami od 16 do 22 in tudi Tina Maze, ki bo šla na progo kot 18., je izrazila upanje, da bodo razmere regularne. "Tudi na to je treba računati. Mislim, da bo proga zelo trda," so sporočili iz avstrijskega tabora, kjer dodajajo, da bo veliko odvisno tudi od postavitve proge in v spodnjem delu bi bila boljša proga z manj vratci.

Skaardal pravi, da razmere niso tako dramatične. "Razmere niso tako slabe. Od starta pa do vhoda v sklepni spust je proga zelo dobro utrjena. Pomembno je, da nam bo ponoči uspelo odstraniti novozapadli sneg." Avstrijci napovedujejo, da bodo progo, na njej dela 240 ljudi, očistili do 23. ure. "Želimo si, da bi očiščena proga počivala nekaj ur, ob 6.45 pa bomo začeli postavljati vratca. Vreme je, kakršno je, in poskusili bomo narediti najboljše."

Vremenska napoved je ugodna, saj naj bi se v drugi polovici noči zjasnilo, veter naj bi popustil, v spodnjem delu proge pa bi se lahko pojavila megla.