Ostali športi

Za predsednika BZS prispele štiri vloge, med njimi ni Zavčeve

STA/J.P.
17. 6. 2014, 15.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Nadzorni odbor Boksarske zveze Slovenije je v ponedeljek do 12. ure, ko je bil rok za oddajo, prejel štiri vloge za novega predsednika. Za novega prvega moža se bodo potegovali Vlado Čurin, Sašo Pučko, Zlatko Želarević in Rasto Hodnik. Najboljši slovenski poklicni boksar Dejan Zavec se zaradi profesionalnega statusa ni odločil za kandidaturo.

Facebook

Krovna amaterska zveza boksa v Sloveniji mora najti novega predsednika, saj je prejšnji, Rudolf Pavlin, v času mandata nastopil na tekmi mešanih borilnih veščin MMA in tako prekršil pravila Mednarodne zveze amaterskega boksa AIBA. Pavlin je zaradi prekrška odstopil s položaja, nadzorni odbor pa je v ponedeljek v Slovenski Bistrici dokončno sprejel njegov odstop in potrdil razrešnico.

Slovenski poklicni boksar Dejan Zavec se za kandidaturo ni odločil, saj ima status poklicnega boksarja in bi s tem prav tako kršil pravila krovne boksarske zveze amaterjev. 

Kandidati za novega predsednika so morali kandidature predložiti do ponedeljka, 16. junija do 12. ure, kar je storila omenjena četverica Vlado Čurin, Sašo Pučko, Zlatko Želarević in Rasto Hodnik. Slovenski poklicni boksar Dejan Zavec se za kandidaturo ni odločil, saj ima status poklicnega boksarja in bi s tem prav tako kršil pravila krovne boksarske zveze amaterjev. Volitve bodo na sporedu čez približno mesec dni, njihov potek pa bo zaradi nedavnih zapletov spremljala tudi AIBA.