Bencin

Zdravnik včerajšnjo izjavo označil za lažno, češ da si Schumacher ne bo opomogel

J.P.
17. 6. 2014, 14.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Dr. Gary Hartstein, nekdanji zdravnik karavane formule 1, je včerajšnjo novico o Schumacherjevem okrevanju ostro skritiziral.

Zdravnik je napadel menedžment Michaela Schumacherja zaradi včerajšnje izjave, da se je 45-letni sedemkratni prvak F1 prebudil iz kome in da že komunicira s svojo družino.

Arhiv Svet24
Kot je dejal dr. Hartstein, gre za pretirano »zmagoslavne« trditve, ki niso novice, temveč najverjetneje izredno cinične in skorajda gotovo lažne izjave. Dodal je še, da si Schumacher najverjetneje nikoli ne bo popolnoma opomogel.

Schumacher se je ponesrečil 29. decembra 2013.

Sabine Kehm, ki skrbi za obveščenost javnosti, se je v pisnem sporočilu zahvalila osebju bolnišnice, zdravnikom, ki so skoraj pol leta skrbeli za Schumacherja, ter reševalcem, ki so 29. decembra prvi prišli na pomoč na smučišče v Meribelu. "V imenu družine se jim zahvaljujem za odlično opravljeno delo," je zapisala Kehmova in dodala, da se Schumacherjevi najbližji zahvaljujejo tudi vsem ljudem, ki so v tem obdobju obiskali Michaela oziromu mu zaželeli čim prejšnje okrevanje.

Naj spomnimo, da se je Schumacher ponesrečil 29. decembra 2013 in od bil od takrat dalje nameščen na univerzitetni kliniki v Grenoblu, kjer so ga imeli v umetni komi.