Ostali športi

Debevec osvojil bronasto kolajno!

STA / S.R.
28. 6. 2013, 15.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Slovenski strelec Rajmond Debevec je na sredozemskih igrah v Mersinu osvojil bronasto kolajno v disciplini malokalibrska puška trojni položaj.

Reuters
Debevec se iz Mersina poslavlja z bronasto kolajno.

Na današnji tekmi je nastopil tudi Željko Moičević, ki je preizkušnjo končal na osmem mestu.

Na strelišču v Erdemliju je v kvalifikacijah zablestel Moičević, ki je "prvi polčas" končal na prvem mestu, potem ko je v klečečem, ležečem in stoječem položaju zadel 1164 krogov, medtem ko je Debevec - v nekdaj svoji paradni disciplini - zadel štiri kroge manj in se uvrstil na tretje mesto.

A veliki finale osmih najboljših strelcev je znova dodobra premešal vrstni red iz kvalifikacij, v izjemno močni konkurenci je smetano v strelskem maratonu na koncu pobral Italijan Marco De Nicolo, drugo mesto je zasedel Francoz Valerian Sauveplane, Debevec pa je zadržal tretje mesto in popravil dosežek iz tekme z malokalibrsko puško leže, kjer je bil sedmi.

Po današnji moški preizkušnji v kraljevski disciplini se je končal strelski program v Mersinu, Slovenija pa je osvojila dve kolajni. Poleg Debevca jo je osvojila Petra Dobravec, ki je z zračno pištolo osvojila tretje mesto, Blaž Kunšek pa je v tej disciplini zasedel enajsto mesto. Živa Dvoršak in Moičević sta z zračno puško osvojila peti mesti, Grega Potočnik pa enajsto. V disciplini malokalibrska puška leže je bil Debevec sedmi, Moičević pa deseti. Dvoršakova je z malokalibrsko puško v trojnem položaju zasedla četrto mesto, tako kot Boštjan Maček v trapu. V tej disciplini je nastopil tudi Matej Žniderčič in dvodnevno preizkušnjo končal na dvajsetem mestu.