Nogomet

Borut Mačkovšek bo okrepil slovensko kolonijo v Montpellieru

Miha Andolšek
16. 4. 2014, 17.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Potepuški Maček se znova podaja na pot. Kar se je šušljalo že dalj časa in o čemer smo v Ekipi ne nazadnje pisali že pred mesecem dni, je včeraj dobilo tudi uradno potrditev, Borut Mačkovšek bo okrepil slovensko kolonijo v Montpellieru. Včerajšnji plaz prestopov so sprožili v Parizu, pri PSG-ju. Nova člana najbogatejše ekipe v svetu rokometa bosta poleti postala Thierry Omeyer in William Accambray, ki v letošnji sezoni nosita modri dres Montpelliera.

Arsen Perić

In ker pri Montpellieru niso želeli zaostajati za tekmecem iz prestolnice, so pohiteli in le nekaj minut pozneje javnosti razkrili imeni naslednikov omenjenega dvojca. Francoskega veterana bo med vratnicama nasledil še nekaj let starejši Hrvat Venio Losert, v Accambrayeve čevlje pa bo vskočil visokorasli Primorec Borut Mačkovšek.

"Zdaj se tri leta zagotovo ne selim nikamor."

Iz Celja v Katar, pa iz Katarja v Hannover, iz Hannovra kmalu v Minsk in iz Minska še hitreje nazaj v Celje. Dvanajst mesecev, pet klubov in po zraku dvanajst tisoč kilometrov, kakšen gor ali dol. »Zdaj se tri leta zagotovo ne selim nikamor,« je včeraj zatrdil 21-letni bombarder, ki ga je v podpis triletne pogodbe prepričala predvsem urejenost kluba in ne nazadnje tudi same države. Francija pač ni Belorusija, kjer se je Mačkovšek pošteno opekel februarja in od koder se je z dolgim nosom tudi vrnil v staro jato, v Celje.

A mačka vedno pristane na nogah, takšna, s topom v desnici, pa še toliko lažje. V zadnjih tednih se je njegovo ime omenjalo tudi v povezavi z madžarskim Pick Szegedom, kamor se poleti seli njegov rojak in prijatelj Dean Bombač, a Montpellier je bil vendarle povsem na vrhu liste želja, tudi ali pa predvsem zaradi kvarteta starih znancev. Mačkovšek bo le še okrepil že tako številčno slovensko kolonijo na obali Sredozemskega morja. Vid Kavtičnik, Dragan Gajić, Matej Gaber, Jure Dolenec in zdaj še potepuški Maček, kot se je pred tedni poimenoval sam, v slačilnici 14-kratnih francoskih prvakov bo slovenščina kmalu prvi jezik. In ko so bili že ravno pri Slovencih, so v Montpellieru še sporočili, da so poleg Grebilla in Sifferta podaljšali sodelovanje tudi z Draganom Gajićem. Najboljši strelec lige, ki je bil nekaj časa nazaj v igri tudi za dres madžarskega Veszprema, bo na jugu Francije ostal vse do junija 2017. Tako kot Mačkovšek, čeprav pri slednjem nikoli ne veš.

Tudi Bundalo najbrž v Francijo

V Celju priljubljeni Maček se želi od mesta ob Savinji in navijačev, pri katerih je bil zaradi svojih nespornih igralskih kvalitet, pa tudi odprtosti in prvinskosti, vedno visoko na lestvici priljubljenosti, posloviti na najlepši mogoči način - z naslovom državnega prvaka. »Naloga je jasna, storili bomo vse, kar je v naši moči. V Mariboru smo napravili prvi majhen korak, če bomo zmagali še v sobotnem derbiju z Gorenjem, potem bomo že precej bliže,«še dodaja reprezentant, pred katerim je resnično leto velikih sprememb. V začetku septembra bo namreč postal oče.

Odprtih opcij je več, prioriteta pa je prav Francija, obljubljena dežela.

Izolčan je sicer po Deanu Bombaču drugi iz nesrečnega Dinamovega kvinteta, ki si je našel delodajalca, brez kluba za prihodnjo sezono sta še Uroš Bundalo ter David Miklavčič, in medtem ko slednji pušča odprte vse možnosti, tako tudi nadaljevanje igranja v rumeno-modrem celjskem dresu, pa bo kovčke poleti znova pakiral tudi Bundalo. V Celju, kot pravi sam, niso pokazali interesa za morebitno podaljšanje sodelovanja, na njegovo mesto so za prihodnjo sezono pripeljali tudi Živana Pešića, tako da si robustni krožni napadalec delodajalca znova išče v tujini. Odprtih opcij je več, prioriteta pa je prav Francija, obljubljena dežela.