Nogomet

Kako zelo so ga pogrešali

jb
4. 12. 2013, 10.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Na tekmi z Admiro so mu več mesecev ponavljajoče se težave prišle do živega in Salzburg je izgubil.

Red Bull

Na derbiju z Rapidom ga ni bilo v kadru in Salzburg je izgubil. Klub iz Mozartovega mesta se je doma pomeril z Riedom, Kevin Kampl se je vrnil v ekipo in bil - junak. Z veliko začetnico. Salzburg je po dveh porazih tokrat visoko slavil, pri zmagi s 4:0 je imel pri kar treh zadetkih prste zraven Slovenec. Prvega in tretjega je zabil kar on, pri zadnjem je podal. Salzburžani so posledično zabeležili še 25. zaporedno domačo zmago, ob tem se lahko pohvalijo z osupljivo razliko v golih 80:18.

Ob tem je vsekakor zelo zanimivo, da je slovenski reprezentant šele v petek treniral prvič po težavah z gležnjem in operativnem posegu pri zobozdravniku. Zaradi tega je njegov nastop celo visel v zraku, številni so bili prepričani, da še ne bo nared. A je kot že nekajkrat v tej sezoni stisnil zobe in dal vsem vedeti, kako zelo ga je Salzburg pogrešal. »Seveda sem vesel, ker sem se vrnil, predvsem pa sem vesel, ker sem lahko spet pomagal svojemu klubu,« je bil po tekmi, ki si jo je ogledalo 8255 gledalcev, skromen v Nemčiji rojeni napadalni vezist, ki je na petnajstih ligaških tekmah v tej sezoni zabil sedem golov, ob tem pa vknjižil tudi osupljivih 14 podaj! V 17. krogu avstrijske bundeslige sta imela Darko Milanič in Robert Berić manj razlogov za zadovoljstvo. Sturm je v Gradcu izgubil, Wiener Neustadt je slavil s 3:2. Berić se med strelce ni vpisal, je pa igral od prve do zadnje minute.

Salzburg je po dveh porazih tokrat visoko slavil, pri zmagi s 4:0 je imel pri kar treh zadetkih prste zraven Slovenec. Prvega in tretjega je zabil kar on, pri zadnjem je podal. Salzburžani so posledično zabeležili še 25. zaporedno domačo zmago, ob tem se lahko pohvalijo z osupljivo razliko v golih 80:18.

 

Dedić zadel za zmago

Konec tedna je bil strelsko navdahnjen tudi Zlatko Dedić. Obračun druge nemške lige med Dynamom in Kaiserslauternom, ki si ga je v Dresdnu ogledalo kar 28.368 gledalcev, je sicer začel na klopi za rezerve, ko je prišel na igrišče, pa je na najboljši mogoč način izkoristil zaupanje. Olaf Janssen ga je v ogenj poslal v 75. minuti, ko je zamenjal Tonija Leistnerja, le šest minut pozneje je zabil gol za zmago Dynama s 3:2. Zadetek je bil paša za oči, na robu kazenskega prostora je najprej sprejel podajo soigralca, nato se obrnil proti golu, za konec pa z mojstrsko odmerjenim strelom žogo poslal pod prečko in za hrbet nemočnega Tobiasa Sippela. Za Primorca je bil to tretji gol v sezoni.

Nekdanji reprezentančni kapetan Robert Koren je prispeval svoj delež pri presenetljivi zmagi Hull Cityja nad Liverpoolom - sploh prvi v zgodovini. Tigri so slavili s 3:1, Korošec je tekmo začel v prvi enajsterici, pod prho pa odšel v 66. minuti. V tretji ligi je Haris Vučkić debitiral v dresu Rotherham Uniteda; proti Gillinghamu je v igro prišel v 83. minuti, njegov klub je slavil s 4:0.

V Španiji Bojan Jokić ni sodeloval pri remiju Villarreala (1:1 z Malago), tekmo je presedel na klopi. Bolj aktivni so bili Slovenci na začasnem delu v Italiji. Valter Birsa je zelo zanimiv teden za Milan kronal z zmago, v gosteh pri Catanii je Slovenec prispeval svoj delež pri zmagi s 3:1. Birsa je igral do 74. minute, ko ga je Max Allegri zamenjal s Stephanom El Shaarawyjem.

Primorec se tokrat med strelce ni vpisal, enako velja za Dejana Lazarevića, ki je pred dnevi odločil veronski derbi. Po zaslugi gola se je sploh prvič znašel v udarni enajsterici Chieva, slednji je doma kar s 3:0 premagal Livorno. Lazarević je igral do 72. minute, ko ga je zamenjal Gennaro Sardo, Boštjan Cesar je od začetka do konca odlično poveljeval obrambi Chieva. Še četrtič zapored je ostal neporažen Sassuolo, ki je na Sardiniji vodil že z 2:0, na koncu pa vseeno le remiziral s Cagliarijem (2:2). Jasmin Kurtić je v igro prišel v 70. minuti, ko je Sassuolo še vodil z 2:0, nato je bil na zelenici priča preobratu, v katerem je sodeloval tudi Agim Ibraimi.

Makedonec, nekdanji član Maribora, je s klopi vstopil minuto pred Kurtićem. Inter je še drugič zapored remiziral z 1:1, tokrat mu je ponagajala Sampdoria, ki jo s klopi po novem vodi nekdanji nogometaš nerazzurrov Siniša Mihajlović. Samir Handanović je gol domačih pričakovano vodil od prve do zadnje minute. Z 1:1 je remizirala tudi Bologna, in sicer na gostovanju pri Parmi, Rene Krhin je za goste odigral vso tekmo.