Nogomet

Maribor: Ibraimi odšel, Ceppelini prišel

Gabrijel Toplak
3. 9. 2013, 20.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Štajerski prvoligaš ima poleg kovanja načrtov za nastopanje v ligi Europa polne roke dela tudi s prestopi igralcev. V klub so zvabili 22-letnega Urugvajca

Mediaspeed
Agim Ibraimi

Nogometni klub Maribor bo letos ponovno tekmoval v nogometni ligi Evropa v skupini D skupaj z Rubinom iz Kazana, angleškim Wiganom in belgijskim Zulte Waregemom. Ob že tretjem zaporednem zastopanju Slovenije v konkurenci 48 klubov, ki so razvrščeni v dvanajst skupin s po štirimi udeleženci, ciljajo na vsaj štiri točke. 

Štajerci pa se v teh dneh srečujejo tudi z nadvse živahnim zaključkom prestopnega roka. ''Povpraševanja za naše igralce ni manjkalo, želje, da bi kdo od tujih klubov nove moči poiskal v Ljudskem vrtu, so bile močno izražene. Tarča številnih snubcev je postal Agim Ibraimi in po sklenitvi dogovora je za 25-letnega makedonskega reprezentanta zgodba o odhodu v tem prestopnem roku zaključena. Njegov novi klub je italijanski prvoligaš Cagliari. Vmes govoric, ki so se pojavljale, nismo mogli komentirati, po ureditvi papirologije pa lahko potrdimo sklenitev posla, ki po prvotni posoji skupaj lahko doseže večmilijonski znesek,'' je zapisal Željko Latin, ki je v klubu odgovoren za stike z javnostjo. Dodal je, da s tem se dogajanje v klubskih pisarnah ni končalo. Zvesto nadaljujejo tradicijo in ob odhodu lahko takoj potrdijo tudi prihod.

''V zvezni vrsti že imamo novega člana, prvega Urugvajca, ki bo oblekel vijoličasti dres. Pablo Ceppelini bo 11. septembra dopolnil 22 let, k nam pa prihaja iz nasprotne strani, v statusu posojenega igralca z možnostjo odkupa in dolgoročnega sodelovanja. Nadarjeni nogometaš je član mlade izbrane vrste svoje državne in je na svetovnem prvenstvu selekcij U-20 leta 2011 v Kolumbiji odigral vse tri tekme za reprezentanco v skupinskem delu. Po uspešno opravljeni registraciji je novinec v vijoličastem, ki se najboljše znajde na položaju napadalno usmerjenega zveznega igralca, že prijavljen tudi za skupinski del Lige Europa in se bo v prihodnjih dneh pridružil novim soigralcem v Ljudskem vrtu. Izbral si je dres s številko 32,'' je sklenil Latin.