Košarka

Prava poslastica regionalne košarke: k Cedeviti Olimpiji prihaja beograjski Partizan NIS

P.R.
24. 10. 2019, 12.22
Posodobljeno: 24. 10. 2019, 12.23
Deli članek:

V soboto ob 18.00 se slovenskim košarkarskim navdušencem v Stožicah obeta prava poslastica regionalne košarke. V četrtem kolu Lige ABA k Cedeviti Olimpiji prihaja beograjski Partizan NIS, Zmaji pa bodo skušali podaljšati svoj niz uspehov v tej sezoni.

M24
Cedevita Olimpija

Pred košarkarji Cedevite Olimpije je v soboto nov zahteven obračun. Na derbiju četrtega kola Lige ABA se bodo ljubljanski košarkarji v Areni Stožice ob 18.00 udarili z beograjskim Partizanom NIS, in skušali zabeležiti še četrto zaporedno zmago v novi sezoni regionalnega tekmovanja.

Minuli teden sta obe moštvi na parket stopili tudi v 7Days EuroCupu. Prvi so v Beogradu v torek zaigrali košarkarji Partizana NIS in z 80:71 premagali nekdanje prvake Evropskega pokala, košarkarje Lokomotiva iz Kubana. Odličen je bil Rashawn Thomas, ki se je vrnil v vrste beograjske ekipe, in v zadnji četrtini dosegel 14 od svojih 16 točk. William Mosley je 11 točkam dodal devet skokov, dvomestno število točk pa sta dosegla še Rade Zagorac in Ognjen Jaramaz (oba po 10).

Četrti zaporedni poraz v tej sezoni Evropskega pokala pa je v sredo doživela Cedevita Olimpija. Francoski Nanterre 92 je v sredo v Stožicah že na začetku tekme prevzel pobudo na igrišču, Zmaji so sicer v zadnji četrtini še uspeli preiti v vodstvo, a Parižani so bili na koncu boljši s 93:87. Najboljši strelec ljubljanske ekipe je bil Marko Simonović z 21 točkami.

V Ligi ABA so Beograjčani v tej sezoni že pokazali svoje ranljivosti. Tako so se na obračunu prvega kola vse do zadnjega mučili z Igokeo (95:93), v drugem kolu pa nato doživeli poraz proti Koper Primorski (56:68). Minuli konec tedna so na gostovanju v Baru premagali Mornar s 76:65, in to še ob odsotnosti Thomasa, ki je v sredo v EuroCupu prikazal odlično predstavo proti Lokomotivu.

Kljub vsemu pa Partizan NIS v Ljubljano prihaja kot aktualni superpokalni prvak Lige ABA, v velikem finalu v Zagrebu pa so z 99:77 odpravili prav Cedevito Olimpijo. Zagotovo bodo Ljubljančani v soboto želeli poravnati račune iz hrvaške prestolnice, obenem pa zabeležiti še četrto zaporedno zmago v tej sezoni na prostorih nekdanje Jugoslavije, s čimer bi se obdržali na vrhu lestvice, kjer so trenutno skupaj z FMP-jem.

Sobotni obračun z Beograjčani bo hkrati zadnja domača tekma Cedevite Olimpije v oktobru, ljubljanski klub pa bo sklenil akcijo #RozaOktober, ki jo obeležuje skupaj z organizacijo EuropaDonna Slovenija. V trgovini v zelenem ringu si bodo navijači tokrat lahko zagotovili ogrevalne majice Zmajev iz tekme drugega kola Lige ABA s Cibono, ki jih bodo krasili podpisi košarkarjev Cedevite Olimpije, hkrati pa tudi logotipa KK Cedevita Olimpija in EuropaDonna Slovenija. Izklicna cena za ogrevalne majice je 50 EUR, celoten izkupiček, ki ga bomo zbrali na tekmi, pa bo namenjen Europi Donni.

Blagajna v Areni Stožice, hkrati pa tudi vrata dvorane, se bosta tokrat odprli 90 minut pred začetkom tekme. Vstopnice za ogled obračuna so na voljo na www.shop.olimpija.com, na vseh bencinskih servisih Petrol in na prodajnih mestih Moje karte. Vsi obiskovalci nogometne tekme med NK Olimpija in NK Aluminij, ki bo v soboto ob 14.45 na Nogometnem stadionu Stožice, ter imetniki sezonskih vstopnic za ogled domačih tekem NK Olimpija, bodo imeli ob predložitvi vstopnice na blagajni Arene Stožice 20-odstotni popust ob nakupu vstopnice za ogled tekme med Cedevito Olimpijo in Partizanom NIS.

V izogib morebitni gneči na blagajni, vsem navijačem priporočamo, da se na tekmo odpravijo tudi z avtobusi Ljubljanskega potniškega prometa, saj se lahko tri ure pred začetkom in tri ure po koncu tekme, z vstopnico vozijo brezplačno.

Slaven Rimac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:

"Partizan NIS je ekipa, ki je v zelo dobri formi. Ogrodje moštva so Beograjčani začeli graditi že v minuli sezoni, poleti pa so mu dodali kar nekaj kvalitetnih košarkarjev. Mi moramo pokazati željo po dokazovanju. Beograjska ekipa je proti večini moštev v tej sezoni Lige ABA zagotovo velik favorit, za nas pa je to odlična priložnost, da se po sredinem šoku na tekmi 7Days EuroCupa z Nanterrjem stepemo na parketu in si priborimo novo zmago."