Šport

Resnica o zaslužku Tine Maze!

B. P., C. L. /Lady
8. 4. 2014, 20.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Andrea Massi je spet poskrbel za razburjenje, tokrat z izjavo, da zapušča ekipo Tine Maze, znano pod imenom Team to aMaze.

Osebni arhiv

Massi pravi, da po vsej verjetnosti ne bo več trener ene najboljših športnic na svetu. Razlogov za odhod ni posebej navajal, vendar nikakor ne gre za nesoglasja. Najverjetneje so se v ekipi dogovorili, da Andrea izkoristi mamljive ponudbe, ki so mu jih prinesli vrhunski dosežki njegove varovanke. Ni skrivnost, da bo Tina počakala še na svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto, potem pa naj bi se umaknila iz aktivnega tekmovanja.

Tina in Andrea že snujeta nove načrte.

Tina in njen Andrea tako že snujeta načrte za življenje po zlatih olimpijskih kolajnah in preostalih zmagoslavjih, ki sta jih osvojila s trdim delom, predanostjo in ljubeznijo. Po končani skupni smučarski poti pa še vedno ostajata partnerja, zato se bosta lahko bolj posvetila zasebnemu življenju in načrtovanju družine. Poleg vsega lepega, kar sta doživela v zadnjih šestih letih, je najbolj navdušujoče dejstvo, da sta eden redkih parov, ki sta drug drugemu pomagala uresničiti sanje: on z nepopustljivostjo in visoko strokovnostjo, ona z zagrizenostjo in izjemnim talentom. Bo tako nadarjena tudi kot mamica? Na to vprašanje nam bo odgovorila v svoji drugi karieri.

Mediaspeed

Tina Maze zaslužila več kot 120.000 evrov

Čeprav Tini Maze v letošnji smučarski sezoni ni šlo tako gladko kot lani, ko se je s številnimi rekordi vpisala v zgodovino alpskega smučarja, njena finančna bera tudi letos ni bila ravno slaba. Iz nagradnih skladov se ji je namreč nabralo kar 120.476 evrov, kar jo med smučarkami v svetovnem pokalu uvršča na šesto mesto.

Tina Maze je v rekordni sezoni 2012/13 zaslužila okroglih 229.000 evrov.

Rekorderka je Avstrijka Anna Fenninger z 269.515 evri, ki je veliki globus osvojila veliko lažje, kot si je sprva mislila. Do takrat vodilna Maria Höfl-Riesch je namreč po hudem padcu na zadnjem smuku zaradi poškodb končala letošnjo sezono. Bo pa Nemkin račun bogatejši za 209.398 evrov, kar jo uvršča na drugo mesto, sledita ji Tina Weirather s 197.129 in Lara Gut z 249.917 evri, Mikaela Shiffrin pa je bogatejša za 212.390 evrov. Med moškimi z 345.865 evri vodi Marcel Hirscher, na drugem mestu je Axel Lund Svindal z 287.741 evri, na tretje mesto pa se je z 275.387 evri zavihtel Felix Neureuther.

arhiv Lady