Šport

Kličko ne sme na olimpijske igre

STA/M.J.
20. 3. 2014, 19.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Ukrajinski boksar Vladimir Kličko ne bo smel nastopiti na olimpijskem turnirju leta 2016 v Riu de Janeiru. Tako je vnovič odločila Mednarodna zveza amaterskih boksarjev (Aiba), ki je večkratnemu svetovnemu prvaku iz vrst poklicnih boksarjev pred časom že prepovedala olimpijski nastop.

V Riu čez dve leti bodo na olimpijskem turnirju lahko prvič nastopali tudi profesionalni boksarji. Ukrajinec bo prihodnji teden dopolnil 38 let, v olimpijskem letu pa bi za las ujel zgornjo starostno znamko za olimpijski nastop, ki znaša 40 let. A je Kličko doslej boksal kar na 64 poklicnih dvobojih, na igrah pa lahko nastopijo boksarji, ki so v karieri zbrali 20 poklicnih dvobojev ali manj. Kličko je na igrah nazadnje nastopil leta 1996 v Atlanti, nato se je posvetil profesionalni karieri, leta 2016 je hotel kariero končati z vnovičnim olimpijskim nastopom.

Kličko je prvo razočaranje doživel že pred meseci, ko je ukrajinska zveza zavrnila njegovo prošnjo, da ga imenuje v olimpijsko reprezentanco. Kličko je nato želel sprejeti nemško državljanstvo, a bi to moral storiti do novembra 2013, če bi želel biti upravičen do nastopa na igrah za drugo državo.

Reuters