Šport

Schumacherja morajo nujno prebuditi iz kome, kako se bo odzval?

M.J.
29. 1. 2014, 10.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Mesec dni po tragični nesreči Michael Schumacher še vedno ostaja v komi. Toda, po poročanju nekaterih medijev, naj bi sedaj sledile vzpodbudnejše novice. Najboljšega dirkača vseh časov naj bi začeli počasi prebujati iz kome.

Po svetovnih medijih krožijo različne informacije o zdravstvenem stanju 'Schumija'. In sicer je od takšnih, da naj se iz kome ne bi nikoli več zbudil, do teh, da se zanj začenja pot okrevanja. Kaj je trenutno res ni znano, prav tako novih uradnih informacij niso podali ne njegovi zdravniki in tudi ne njegovi svojci.

Kot je že sporočila Schumacherjeva predstavnica za odnose z javnostmi, Sabine Kehm, je njegovo zdravstveno stanje stabilno. Francoski mediji pa poročajo, da naj bi zdravniki pričeli s počasnim prebujanjem, saj bi lahko trenutno stanje prešlo v stalno naravno komo.

Ali ga bodo uspeli prebuditi?

Po neuradnih informacijah, ki naj bi pricurljale iz bolnišnice, naj bi se na Schumacher na prebujanje iz umetne kome dobro odzival. Zdravniki sicer ostajajo previdni, zagotovo pa so to najboljše novice, ki smo jih zadnjem mesecu slišali iz nevrokirurgije bolnišnice v Grenoblu. V povprečju pacienti s poškodbami glave ostanejo v komi do 15 dni in le redko se zgodi, da nekdo v komi ostane tako dolgo kot Schumacher. Zdravniki bodo počasi zmanjšali dozo pomirjeval in ostalih zdravila s katerimi so ga ohranjali v umetni komi in ga pričeli zbujati. Ko bodo prišli do te faze, bodo morali biti zelo pozorni, če se pravilno odziva na enostavne ukaze, kot so odpiranje ust ali oči. In če bo ta faza uspešna,  se bo za Schumacherja šele začela trnova pot okrevanja.