Šport

Lindsey Vonn bo pred Sočijem še počivala

10. 12. 2013, 20.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Ameriška smučarska zvezdnica Lindsey Vonn, ki se je minuli konec tedna v Lake Louisu uspešno vrnila na tekme svetovnega pokala po hudi poškodbi, na superveleslalomski tekmi je bila celo peta, bo bržčas izpustila še nekaj tekem svetovnega pokala, da se bo lahko čim bolje pripravila na februarske olimpijske igre v Sočiju.

Smukaška olimpijska prvakinja iz Vancouvra 2010 se je hudo poškodovala februarja letos na svetovnem prvenstvu v Schladmingu, ko si je pri padcu raztrgala kolenske vezi, nato pa si je minuli mesec na treningu vnovič poškodovala isto koleno. Kljub temu je minuli konec tedna nastopila na tekmah svetovnega pokala v Kanadi, kjer je v smukih vpisala 41. in 11. mesto, nato pa je v superveleslalomu končala pred vsemi slovenskimi smučarkami na petem mestu; Tina Maze je bila 13., Ilka Štuhec 23., Vanja Brodnik pa 43.

A 29-letna Američanka je prek Facebooka sporočila, da bo dobro razmislila, če bo pred olimpijskimi igrami v Sočiju, te bodo na sporedu od 7. do 23. februarja, še kaj nastopala v svetovnem pokalu. "Grem naprej, moj pogled je usmerjen le proti Sočiju," je zapisala štirikratna skupna zmagovalka svetovnega pokala: "Dejstvo je, da smučam s poškodovano vezjo, zato moram tehtno premisliti, kakšen bo moj načrt priprav do olimpijskega nastopa. Odločitev o tem, ali bom še nastopala v svetovnem pokalu, bo gotovo zelo premišljena."

Svetovni pokal se že ta konec tedna seli v Evropo; smučarke bodo nastopale v St. Moritzu. Do olimpijskih iger v Sočiju je na koledarju svetovnega pokala še 18 ženskih tekem.