Šport

Plušenku zmaga v Rigi

A.M. / STA / Foto: Reuters
9. 11. 2013, 13.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ruski umetnostni drsalec Jevgenij Plušenko se je v Rigi na mednarodnem pokalu Volvo z zmago vrnil na led.

Čeprav je imel skoraj leto dni premora po operaciji hrbta, je bil 31-letnik najprej najboljši že v kratkem programu, na koncu pa je z 263,25 točke slavil zmago pred rojakom Aleksandrom Petrovom.

Olimpijski prvak iz Torina 2006 in trikratni svetovni ter sedemkratni evropski prvak je pokazal, da bo eden od resnih kandidatov za zlato olimpijsko kolajno na domačih zimskih igrah v Sočiju, ki bodo od 7. do 23. februarja prihodnje leto. Plušenko ni tekmoval vse od evropskega prvenstva januarja v Zagrebu, kjer je bil po kratkem programu šesti, nato pa je odpovedal nadaljnje nastope.

"Drugi tekmovalni dan je bil zame precej lažji. Potem ko sem bil pred uvodnim nastopom v kratkem programu precej živčen, saj sem nastopil prvič po skoraj desetih mesecih, sem danes vse skupaj oddelal nekoliko bolj rutinirano. Vse mi je šlo po načrtih in res sem na lep način začel olimpijsko sezono," je po zmagi dejal ruski zvezdnik, ki je poleg zlata v Torinu osvojil še dva naslova olimpijskega podprvaka na igrah v Salt Lake Cityju 2002 in Vancouvru 2010.

"Moj glavni cilj je brez dvoma še četrti nastop na zimskih olimpijskih igrah," je še dejal Plušenko, ki bo do ZOI predvidoma nastopil še na veliki nagradi v Moskvi od 22. do 24. novembra, ruskem državnem prvenstvu in evropskem prvenstvu.