Zvezde

Ure Klemnovega trpljenja za popoln videz

Tomaž Mihelič
3. 5. 2015, 20.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Pokukali smo v zakulisje najbolj priljubljene oddaje leta Znan obraz ima svoj glas in spoznali, da morajo slavni imitatorji za dober končni rezultat vsak teden veliko pretrpeti. Tokrat smo se osredotočili le na preobrazbo, torej na kostum in masko, ki vzameta veliko časa in trdega dela. Glavna kostumografinja je Tanja Birgmajer, ki ima poleg sebe še asistentko Minko Rozman in krojačico Marijo Špeh.

Aljoša Kravanja / Pro Plus

Pevci se pri damah v šivalnici ustavijo vsaj dvakrat na teden, da pomerijo, ali so kostumi dovolj udobni. Večino oblek same sešijejo, nekaj kupijo in predelajo, ogromno pa je barvanja, krašenja, nadgrajevanja, skratka, drobnega dela, ki vzame veliko časa.

Obenem svoje delo opravljajo maskerji. Glavna oblikovalka maske je Mirjam Kavčič. Povedala nam je, da pri vsaki oddaji poleg nje sodeluje še pet dodatnih asistentov, ki se ukvarjajo s preobrazbami in videzom posnemovalcev. Vsak izmed osmih znanih obrazov je moral že pred začetkom sezone dati odlitek svojega obraza.

Pop Tv

Celoten proces traja približno eno uro, sledi en dan za modeliranje in približno štiri dni za geliranje protetike, vse to pa počno mojstri maske sproti, odvisno od lika, v katerega se bodo preobrazili slavni. Najbolj mučna za nastopajoče je maska v nedeljo, ko morajo na stolu preživeti tudi do štiri ure.

Nekaterim se je zaradi zahtevnega postopka v zadnjih dveh mesecih koža že pošteno poškodovala, zato komaj čakajo, da jo bodo lahko po končanih oddajah z nego in počitkom spravili v red. Pravi izziv je tudi odstranjevanje s posebnim lepilom pritrjenih silikonskih delov telesa na obraz.

Toda osmerica izjemnih imitatorjev se iz tedna v teden bolj veseli novih podob, in čeprav je kdaj boleče in neprijetno, stisnejo zobe in se osredotočijo na sijajne nastope, s katerimi nas venomer navdušijo.

In nocoj? Navijajte za našega Klemna v popovi oddaji Znan obraz ima svoj glas!