Zvezde

Peter Prevc brez privilegijev!

C.L./Lady
3. 5. 2015, 18.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Julijana Prevc, mama našega najboljšega smučarskega skakalca Petra Prevca, se tako kot preostali del družine medijem izogiba. »Ne, hvala, ne bi dali izjave,« reče kratko in jedrnato, a še vedno prijazno.

Grega Wernig

Tisti, ki Prevčeve poznajo, vedo povedati, da je družina nadvse skromna in vedno v ozadju. Tudi s Petrovimi uspehi se ni nič spremenilo. Je pa Julijana priznala, da Peter zaradi uspešne kariere doma nima posebnih ugodnosti in mora prav tako kot njegovi bratje in sestre poprijeti tudi za kakšno gospodinjsko opravilo ali z očetom pripravljati drva za zimo.

Prevčevi priznavajo, da njegovih uspehov ne praznujejo z ne vem kakšno »galamo«. Julijana namreč meni, da je naredila svoje in da Petru pri njegovih 22 letih mama ja ne bo na prvem mestu. Sicer pa poudarja, da ima vseh pet Prevčevih otrok trdne temelje. Vzgajala sta jih v takem duhu, da spoštujejo dom in vrednote, kot so poštenost, marljivost, prijateljstvo, delavnost, iznajdljivost, vztrajnost ...

Družina Prevc je ena najuspešnejših športnih družin v Sloveniji, saj imajo štiri državne prvake v smučarskih skokih. Mama z najmlajšo Emo, ki je stara pet let in edina še ne skače, sicer le redko obišče katero tekmo, saj raje ostaneta doma in kaj dobrega skuhata. O strahu pa nam je Julijana zaupala, da jo je bolj strah, kadar so njeni otroci na cesti, kot takrat, ko poletijo s skakalnice.