Svet

Se v BiH pripravljajo na nov teroristični napad?

STA / T.C.
3. 5. 2015, 18.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Minister za varnost v BiH, Dragan Mektić je opozoril, da so obveščevalne službe dobile obvestila o morebitnem novem terorističnem napadu v državi. Informacije so prišle iz partnerskih služb v regiji, je dejal in napovedal, da se bodo oblasti na to informacijo odzvale odločneje, kot so se pred napadom na policijsko postajo v Zvorniku.

Reuters

Mektić je pri tem spomnil, da so obveščevalni organi v državi nekaj dni pred napadom na policijsko postajo v Zvorniku dobili informacijo o možnem terorističnem napadu v državi, a ker razen splošne informacije ni bilo ničesar, so bili odzivi medli.

V ponedeljkovem napadu na policijsko postajo v Zvorniku je domnevni islamski skrajnež ubil policista in še dva ranil, nato pa je bil ubit pod streli policistov. 

"Upam, da smo se iz vsega tega zadnjič nečesa naučili. Po terorističnem napadu v Zvorniku sem videl, da vse varnostne agencije v Bosni in Hercegovini izražajo polno podporo sodelovanju v boju proti terorizmu v državi," je dejal Mektić.

V ponedeljkovem napadu na policijsko postajo v Zvorniku je domnevni islamski skrajnež ubil policista in še dva ranil, nato pa je bil ubit pod streli policistov.

Napadalec, 24-letni Nerdin Ibrić, naj bi bil povezan s pripadniki radikalnih islamistov v BiH, vahabiti. V zvezi z napadom so v torek v BiH prijeli dva moška, eden od njiju se je boril v Siriji, poroča srbska tiskovna agencija Beta.

V državi so v odzivu na napad poostrili varnost, še posebej v Sarajevu. Med drugim so pred diplomatska predstavništva namestili okrepljene ekipe posebnih policijskih enot. O povečanih varnostnih ukrepih policije poročajo tudi iz sosednje Srbije.

Reuters