Zvezde

Bo to konec za Atomik harmonik?

S.J. / Lady
30. 4. 2015, 13.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Pesmi Ustnice brez poljubov, Nebo brez oblačka, Zgoraj brez ..., ki so pred petnajstimi leti odmevale z radijskih postaj po vsej Sloveniji, so navduševale ljubitelje zasedbe Ritem planet v devetdesetih letih. Mladi fantje so tedaj pridno koncertirali in osvajali ženska srca. A potem so se fantje zaljubili, poročili, si ustvarili družine in za dobro desetletje šli vsak svojo pot.

Mediaspeed

Vodja zasedbe Jani Pavec je pozneje ustanovil tudi zelo uspešno skupino Atomik harmonik, pri kateri sodeluje z enim najuspešnejših avtorjev vseh časov pri nas, Daretom Kauričem. In prav Dare je glavni krivec, da je zasedba Ritem planet spet aktualna, saj je pred kratkim poklical Janija in mu dejal, da ima napisan dobro skladbo in da bi potreboval zrelo pop rock skupino, ki bi jo izvajala. Janiju je predlagal, naj oživi Ritem planet, in ker so tudi preostali člani takoj privolili, da se vrnejo na koncertne odre, so posneli pesem Po ljubezni diši, ki bo prva v nizu novih skladb.

To pa menda ne pomeni konca turbofolk skupine, saj je Jani dejal: »Ker z Atomiki pridno vsak teden koncertiramo po Sloveniji in prav pred poletjem pripravljamo novo pesem z naslovom Nora noč, to pomeni le, da sem samo dodatno razširil svoje trenutno glasbeno ustvarjanje,« je potolažil vse ljubitelje zasedbe Atomik Harmonik.