Avenija

Kmetija - Žana: 'Laro bi z veseljem imela za punco!'

Alenka Sivka
24. 11. 2014, 12.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Sedemindvajsetletna Celjanka je prišla na kmetijo s psičko, a jo je zaradi kričanja in nasilnih sokmetov rajši poslala domov. Je vegetarijanka, zato je v nasprotju z drugimi zlahka pogrešala meso. Na predstavitvi pred začetkom šova je izjavila, da ima med prijatelji več fantov kot deklet, ki so lahko zahrbtna, a se je na kmetiji zelo navezala na soborko Kristino, še bolj pa na Laro. V intervjuju se je celo pošalila, da bi jo z veseljem imela za dekle, če bi bila samska.

Facebook

Lahko vsakega »kmeta«, ki je ostal za vami na kmetiji, opišete z nekaj besedami?
Denis – Pogosto preveč samovšečen in samozadosten. Zmeraj s prstom kaže na napake drugih, svojih pa ne vidi, kaj šele prizna. Mojster spreobračanja besed. V lepem spominu pa mi bodo ostali najini skupni športni trenutki, saj je bil takrat čisto drugačen človek s pozitivno energijo.
Leon – Velik diplomat, ki je zmeraj skrbno pazil na besede, dokler ni tudi on pokazal svoje temačne plati. Tiha voda bregove dere, pravijo. V lepem spominu pa mi bo ostalo najino skupno zabijanje žebljev, ko sva gradila ograjo okoli gnoja. Takrat sva se res dobro ujela. Prav tako so mi bili pri srcu najini skupni športni trenutki.
Jasmina – Z Jasmino sva se dobro razumeli, dokler mi ni zarila noža v hrbet in izgubila mojega zaupanja. Mislim, da se mora še veliko truditi za svojo samopodobo. Sem se pa imela z njo v koči za dvobojevalce lepo. Škoda, da je izigrala moje zaupanje, saj bi drugače lahko ostali prijateljici tudi zunaj kmetije.
Darinka – Ko sva zgladili nesoglasja in si dali možnost, da sva se bolje spoznali, sem v njeni družbi res nadvse uživala in z veseljem poslušala njene zgodbe o življenju. Je super oseba, s katero si želim ostati v stiku tudi zunaj kmetije. Želim ji vse dobro, saj si po tragičnem dogodku v življenju zares zasluži nov začetek. Želim ji, da bi njeno srce prebolelo žalost in se napolnilo samo z radostjo.
Matej – Fant od fare! Zelo simpatičen, še bolj všeč pa mi je, da zna misliti s svojo glavo. Zmeraj je spoštljiv, prijazen, preudaren in pravičen. Zelo sem vesela, da sva bila skupaj v gospodi in da sva se imela priložnost bolje spoznati. Rada sem bila v njegovi družbi, saj je zelo dober prijatelj.
Lara – Moja miška, polna življenja, divja po srcu! Lepa tako navzven kot navznoter. Iskrena, drzna, vztrajna in inteligentna. Občudujem njeno zaljubljenost v konje, še posebno v njenega Arčija. Zelo jo cenim, saj se mi je zasidrala naravnost v srce. Če bi bila še samska, bi jo z veseljem imela tudi za punco! (smeh)

Žana, kako ste se imeli na kmetiji?

Super, čeprav je bilo ozračje na posestvu kdaj prenasičeno z negativno energijo ljudi. Vendar ni pomembno, kolikokrat padeš, ampak kolikokrat se pobereš! Kmetija: Nov začetek je zato edinstvena izkušnja v mojem življenju, in ker sem večna optimistka, se bom spominjala predvsem lepih trenutkov, ki sem jih tam doživela. Naučila sem se veliko, in zdaj še bolj cenim življenje, ki ga imam zunaj. Je pa res, da v življenju zunaj zelo pogrešam Mojco (kravo, op. p.), saj sem se nanjo zelo navezala.

Zakaj ste se sploh prijavili?
Prijavila sem se spontano, samo nekaj minutk zatem, ko sem opazila reklamo za ta šov, ker imam rada pestro dogajanje v življenju in vsaka nova izkušnja pride zelo prav. Ko sem videla, kako visoka je nagrada za zmagovalca, sem imela takoj v mislih to, da bi s tem denarjem lahko zgradila novo hiško, ki bi postala skupen dom zame in mojega fanta, ker zdaj živiva v hiši, ki je stara več kot 270 let. Čeprav mi je ta hiška všeč, pa dolgoročno žal ni najbolj zdravo okolje, v katerem bi nekoč s fantom vzgajala svoje otroke.

Ste pričakovali takšno tekmovalnost, takšno zagrizenost drugih tekmovalcev?
Sem, vendar ne takšne in ne, da bo tako ušla izpod nadzora.

Ste pričakovali toliko žalitev, groženj?
Nikakor! Vedela sem, da bomo v igri ljudje z zelo različnimi značaji in bo kdaj nastal tudi konflikt, vendar si niti v sanjah ne bi mislila, da se bodo nekateri tekmovalci spustili na tako nizko, osebno raven. Sama sem večkrat poudarila: četudi je to igra, jo moramo igrati karseda humano. Zelo všeč so mi bile tudi Kamaline besede, da je treba zmagati z ljubeznijo. Ampak žal nekateri niso bili istega mnenja in so prevečkrat šli tudi čez trupla. Nazadnje spoznaš, da denar res pokvari (nekatere) ljudi. Sem pa vesela in ponosna nase, da sem kljub vsemu ostala »bojevnica luči«. (smeh)

Zelo ste se povezali s Kristino in Laro. Kako vam je to uspelo v tako tekmovalnih razmerah?
Kristina in Lara sta super in zelo sem vesela, da smo se našle že na samem začetku. Kljub tekmovalnim razmeram smo ostale človeške in druga v drugi našle zaupnice. Ko so drugi veselo udrihali čez nas, se je naše prijateljstvo samo še krepilo. Saj ne pravijo kar tja v en dan, da pravega prijatelja spoznaš v nesreči. Zdi se mi, kot da ju poznam že vse življenje.

Pred vašim dvobojem sem se resnično bala, da boste za drugo dvobojevalko izbrali svojo prijateljico Laro. To bi bilo vendar povsem nelogično.
Po eni strani bi bilo to zelo nelogično, saj bi s tem ena od naju avtomatično ostala »sama« na kmetiji, vendar bi hkrati postala glava družine in si s tem zagotovila dodatna dva tedna na posestvu. Po drugi strani pa ne bi bilo čisto nič nelogično, saj se nobena od naju ni bala odhoda domov, ker sva se na kmetiji marsičesa naučili, veliko doživeli in, kar je še pomembnejše, našli sva druga drugo. Nikakor in pod nobenim pogojem ni denarna nagrada vredna več od iskrenega prijateljstva, ki se je stkalo med nama. In prav zato sva si želeli skupaj preživeti noč v koči za dvobojevalce, ker sva vedeli, da bi bila nadvse fantastična! Lara je legenda in pol!

Kdo vam je ostal v najlepšem spominu in kdo v najslabšem?
V najlepšem so mi ostali Lara, Kristina, Matej, Kamala, Miha in Darinka. Žal mi je, da si z Emo nekako nisva dali prave priložnosti, da bi se bolje spoznali, ker se mi zdi dobra oseba. V najgršem spominu pa sta mi ostala Denis in žal tudi Jasmina. Ta me je zelo razočarala, ko se je Emi zlagala, da sem ji grozila z izdajo njene skrivnosti o posilstvu, če ne bo nominirala tekmovalcev pod mojo taktirko. Zato ji zdaj ne verjamem več, da je njena zgodba o posilstvu sploh resnična.

Verjamete v prijateljstvo po kmetiji?
Seveda verjamem, saj smo se z nekaterimi tekmovalci zunaj kmetije že dobili, spoznali so tudi mojega fanta, družino in prijatelje in vsi se odlično razumemo.

Kaj so na vaše pojavljanje rekli domači, vaš fant?
Tako moji domači kot fant me podpirajo. Zanje sem še vedno tista preprosta punca, ki jo imajo radi. Jim je pa bilo zelo težko gledati oddaje takrat, kadar so me videli v solzah in me niso mogli objeti. Ponosni so name, da sem sploh imela pogum iti v takšen šov in da sem v njem ostala zvesta sama sebi.

Je bilo kaj narobe, ker ste se zelo dobro razumeli z Matejem, ker sta se malo crkljala?
Najin dober odnos z Matejem nikakor ni bil sporen, je pa bil moj fant zaradi crkljanja res malce ljubosumen. Vendar je to ljubosumje kaj kmalu pošlo, saj je bil vesel, da sem v Mateju našla dobrega prijatelja, ki mi je vedno znal prisluhniti in pomagati, ko sem to najbolj potrebovala.

Kaj boste počeli zdaj, po oddaji? Imate kakšne načrte?
Uh, načrtov imam veliko. V enem letu me čaka diploma. Želim narediti dobro promocijo MOMOmanije, svoje lastne družabne igre, ki bi prinesla tudi dobro prodajo. S Kamalo želiva narediti kampanjo za živali v zavetiščih, da bi bili ljudje bolj ozaveščeni in bi kužka ali mucka rajši posvojili, namesto da ga kupijo. Rada bi naredila tečaj za spremljevalko slepih in slabovidnih, nad čimer me je navdušil moj oči. Ko sem prišla s kmetije, sem ga nadomeščala in bila spremljevalka dekletu, ki ima še samo dva odstotka vida. Z njo sem se takoj povezala in jo vzela pod svoje okrilje. Ni lepšega občutka kot pomagati nekomu, ki tvojo pomoč zares potrebuje.