Ugoden vpliv na počutje

Vreme: Pretežno jasno in vedno bolj vroče

STA
17. 7. 2022, 10.36
Posodobljeno: 17. 7. 2022, 10.39
Deli članek:

Danes bo pretežno jasno, dopoldne se bo zjasnilo tudi v severni in vzhodni Sloveniji. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, ki bo čez dan slabela. Drugod bo pihal veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 29, na Primorskem do 33 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Dreamstime
sonce

V ponedeljek bo pretežno jasno. Ponekod bo še pihal veter vzhodnih smeri, šibka burja na Primorskem pa bo dopoldne večinoma ponehala. Jutranje temperature bodo od 11 do 16, na Primorskem od 19 do 24, najvišje dnevne od 27 do 30, na Primorskem do 33 stopinj Celzija.

Opozorilo: Na Krasu in v Slovenski Istri je razglašena velika požarna ogroženost v naravi.

Obeti: V torek in sredo bo jasno in iz dneva v dan bolj vroče.

Vremenska slika: Iznad zahodne in srednje Evrope se nad naše kraje širi območje visokega zračnega tlaka. V spodnjih plasteh ozračja s severovzhodnim vetrom doteka postopno bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Večinoma bo sončno, nekaj spremenljive oblačnosti bo v Alpah. Vroče bo severnem Jadranu, kjer bo sprva še pihala šibka do zmerna burja, ki bo počasi slabela.

Biovreme: V nedeljo in ponedeljek bo vpliv vremena na počutje ugoden. Toplotna obremenitev bo povečana predvsem na Primorskem, kjer bodo zaradi šibke burje visoke tako nočne, kot popoldanske temperature.