Zimsko

Z novim tednom oster preobrat

T.L.
25. 11. 2016, 10.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ohladilo se bo, krati pa bomo imeli tudi več sončnega vremena.

Profimedia
S ponedeljkom ohladitev in več sončnega vremena.

Pred nami je precej oblačen in še vedno precej topel konec tedna. Tisti, ki ob koncih tedna že močno pogrešajo sončne žarke, bodo v veliki meri ostali nezadovoljni. Kot nam je povedal Andrej Velkavrh, dežurni meteorolog na Agenciji na okolje, je za sonce zelo malo možnosti, dopušča možnost, da se kakšen sončen žarek po določenih delih Slovenije vseeno prikaže. 

Danes bo prevladovalo oblačno vreme, temperature pa se bodo gibale med 8 in 14 stopinjami Celzija in dosegle do 16 stopinj Celzija ob morju. Občasno se lahko pojavijo padavine predvsem v zahodni polovici Slovenije, ki lahko popoldne sežejo tudi dlje proti vzhodu. V Prekmurju in na zahodu Štajerske jih ni pričakovati.

Ostro vreme v minusu z več sonca

Jutri dopoldne do dež postopoma ponehal, preko dneva pa se lahko na zahodu države pojavijo posamezne plohe. Temperature bodo nekoliko nižje, in sicer se bodo gibale od 7 do 10 in na Primorskem do 15 stopinj Celzija. V nedeljo bo prevladovala oblačnost – nizka oblačnost in megla, nekaj sonca bo v visokogorju in hribih.

Nato pa se v nedeljo zvečer začne proces ohlajanja. noč bo še oblačna, v ponedeljek zjutraj bo delno jasno, kasneje pa dokaj sončno, vetrovno in tudi hladneje vreme. V torek in sredo bomo več sonca, jutranje temperature pa bodo pod ničlo. V torek in zjutraj bo okoli -4 in -5 stopinj, čez dan pa do 4 stopinj Celzija.

In (snežne) padavine? Padavin do konca tedna v Sloveniji ne bo, pravi Velkavrh. Po delih Evrope - na primer Francija - zdaj močno sneži, je pa, kot pravi Velkavrh, meja sneženja precej visoka in gre tudi za precej visoke hribe. "To bi v slovenskih razmerah pomenilo sneženje malo pod na višino Kredarice," pojasni Velkavrh. Vendar pa - kot rečeno - večje pošiljke snega v Sloveniji očitno še ne bomo kmalu dočakali.