Vremenske neprilike

Že imate načrte za vikend? Preberite, lahko se vam pokvarijo

J.P./STA
13. 10. 2016, 09.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Danes bo sprva pretežno jasno, po nižinah bo zjutraj in ponekod tudi dopoldne megla. V zahodni Sloveniji bo že dopoldne nekaj koprenaste oblačnosti, ki se bo popoldne nekoliko zgostila in počasi širila proti vzhodu. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 15, na Primorskem do 18 stopinj Celzija.

Profimedia
V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno. Padavine, deloma plohe in nevihte, bodo že zjutraj zajele zahodne kraje in se dopoldne postopno razširile nad večji del Slovenije.

Jutri bo v vzhodnih krajih delno jasno, drugod bo pretežno oblačno. Sredi dneva in popoldne bo predvsem v zahodni Sloveniji občasno deževalo, ob morju lahko tudi zagrmi.

Najnižje jutranje temperature bodo od tri do sedem, na Primorskem okoli deset, najvišje dnevne od 9 do 16, ob morju do 19 stopinj Celzija.

Obeti: V noči na soboto se bo ob morju okrepil jugo. V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno. Padavine, deloma plohe in nevihte, bodo že zjutraj zajele zahodne kraje in se dopoldne postopno razširile nad večji del Slovenije. Popoldne bodo oslabele in do večera večinoma ponehale. V nedeljo bo sprva pretežno oblačno in ponekod po nižinah megleno. Sredi dneva se bo delno zjasnilo, popoldne bo razmeroma sončno in toplo.

Vremenska slika: Nad severno in srednjo Evropo je območje visokega zračnega tlaka, nad jugozahodno Evropo pa je ciklonsko območje. Topla fronta se bliža Italiji. Pred njo doteka v višinah k nam od jugozahoda postopno bolj vlažen in toplejši zrak.

Napoved za slovenske pokrajine: Danes bo sprva pretežno jasno z meglenim jutrom po nižinah. Čez dan se bo oblačnost ob Jadranu ter v sosednjih krajih Italije postopno povečala in se počasi širila proti vzhodu. Jutri bo v krajih vzhodno od nas še deloma sončno, drugod pa spremenljivo do pretežno oblačno. V Furlaniji Julijski krajini ter ponekod v Istri bo občasno deževalo, popoldne lahko tudi zagrmi. Ob severnem Jadranu se bo krepil jugo.

Biovremenska napoved: Vreme sprva ne bo povzročalo opaznih težav, čez dan pa se bo postopoma spet krepila vremenska obremenitev in pri najbolj občutljivih se bodo začele pojavljati z vremenom povezane težave. Spanje v noči na petek bo moteno. Priporočajo večjo previdnost.