Vreme

Pozno poletje se preveša v jesen

R.T.
20. 9. 2016, 11.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Vremenska napoved za Evropo za naslednjih deset dni kaže postopno spreminjanje vzorcev. Medtem ko se bo v jugozahodni Evropi nadaljevalo pozno poletje, lahko v drugih območjih pričakujemo bolj spremenljivo in hladno vreme.

Profimedia

Vzhodno Sredozemlje in jugovzhodno Evropo bo v naslednjih dneh zajelo območje nizkega tlaka. Za naslednje tri oziroma štiri dni so napovedane močne padavine in nevihte, dnevne temperature pa se bodo gibale okoli 25 °C blizu obale Sredozemlja. Hladna fronta se bo prav tako pomaknila čez Alpe na Balkan okoli 24. septembra. Napovedane so močne nevihte.

V naslednjih dneh bodo v poletnem vremenu lahko uživali v zahodni Evropi, na Portugalskem, v Španiji in v Franciji. Tam bo še prevladovalo toplo poletno vreme. V Španiji pričakujejo dnevne temperature vse do 33 °C.

Kaj prihaja v Slovenijo?

V Sloveniji se nam do sredine prihodnjega tedna obeta povečini bolj suho jesensko vreme, potem pa bi se že lahko zgodila sprememba. Bolj vlažen zrak in prehod hladne fronte, ki bi prinesela tudi več padavin, nam je povedal dežurni vremenoslovec pri Agenciji RS za okolje (Arso) Brane Gregorčič. Jutranje temperature se bodo gibale v povprečju pod 10 °C, čez dan pa se bo segrelo do okoli 20 °C. Torej, normalno jesensko vreme.