Vročina

Danes temperature krepko čez 30 stopinj Celzija

J.P./STA
22. 7. 2016, 10.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Danes bo prevladovalo sončno vreme.

Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 34 stopinj Celzija.

Predvsem v severni polovici Slovenije bodo sredi dneva in popoldne nastale krajevne plohe in nevihte. Možni bodo močnejši nalivi. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 34 stopinj Celzija. Jutri se bo nadaljevalo povečini sončno vreme s kakšno vročinsko nevihto. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 22, najvišje dnevne od 27 do 34 stopinj Celzija.

Obeti: V nedeljo bo sprva precej jasno, čez dan pa se bo postopno pooblačilo. Pojavljati se bodo začele plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč na ponedeljek. V ponedeljek kaže na spremenljivo oblačno vreme z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma nevihtami.

Vremenska slika: Nad zahodno, srednjo in severno Evropo je območje visokega zračnega tlaka, nad Sredozemljem pa nastaja plitvo območje nizkega zračnega tlaka. Z zahodnikom v višinah k nam doteka dokaj suh in občasno bolj hladen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo povečini sončno. Predvsem v krajih zahodno, severno in vzhodno od nas bodo čez dan nastale posamezne plohe in nevihte. Jutri bo v krajih južno od nas prevladovalo sončno vreme, verjetnost za nevihte bo majhna. Drugod bo spremenljivo oblačno s popoldanskimi plohami in nevihtami.

Biovreme: V prvi polovici dneva bo vremenski vpliv ugoden in spodbuden. V drugi polovici dneva se bodo pri najbolj občutljivih pojavljale manjše vremensko pogojene težave. Po nižinah bodo popoldne toplotne razmere obremenilne.