Nov šokantni posnetek

VIDEO: Policija ustrelila temnopoltega terapevta

R.T.
22. 7. 2016, 09.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Ležal je na hrbtu, držal roke v zrak in glasno govoril, da ni oborožen, ker je verjel, da je tako varen. Zelo se je zmotil. Policist ga je vseeno ustrelil, a na sečo rana ni bila usodna.

You Tube screenshot
"V rokah ima le igračko. To je samo igrača. Jaz sem vedenjski terapevt v domu za oskrbovance," je Kinsey glasno sporočal policistom.

Socialni delavec in terapevt Charles Kinsey, ki je poskušal na pločniku v Miamiju na Floridi umiriti svojega avtističnega pacienta, je le zadnji v vrsti številnih temnopoltih žrtev ameriške policije.

Policisti, ki so prihiteli na kraj dogodka, so prejeli obvestilo, da nekdo sedi na pločniku s pištolo v roki in se hoče ustreliti. Kot jim je poskušal pojasniti Kinsey, je bil to samo njegov vznemirjeni 23-letni avtistični pacient, ki v roki ni držal pištole, ampak le plastično igračko tovornjak. 

Odvetniki ranjenega moškega so objavili video posnetek incidenta iz katerega je jasno razvidno, da se je Kinsey trudil policistom pojasniti razmere in umiriti napetost.

"V rokah ima le igračko. To je samo igrača. Jaz sem vedenjski terapevt v domu za oskrbovance," je Kinsey glasno sporočal policistom.

Kljub temu je eden od policistov trikrat ustrelil in ga enkrat zadel v nogo. Potem ga je vklenil v lisice, in tako vklenjen z rokami na hrbtu je moral čakati še 20 minut na prihod reševalnega vozila.

"Zelo sem bi presenečen, ko me je ustrelil. Čutil sem nekaj podobnega, kot pik komarja. V trenutku, ko me je zadela krogla, sem držal roke visoko v zraku. Policista sem vprašal, zakaj me je ustrelil. Odgovoril mi je, da še sam ne ve," je povedal Kinsey, ki ga je medtem ves čas bolj skrbelo za svojega avtističnega pacienta, kot pa zase.

Policija neposredno po dogodku ni sporočila nobenih podrobnosti.

Kinsey je tudi član aktivističnega združenja Circle of Brotherhood, ki povezuje Afro Američane tamkajšnje lokalne skupnosti.