Prva vročina

V Novi Gorici živo srebro prilezlo do številke 28

G.G.
22. 5. 2016, 10.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Dočakali smo prvi toplejši, da, že kar vroč konec tedna. Temperature se bodo ponekod približale 30 stopinjam Celzija.

Profimedia

Živo srebro se še ne bo povzpelo do 30 stopinj Celzija, po napovedih naših vremenoslovcev pa bo najvišja izmerjena temperatura 28 stopinj Celzija. In imeli so prav. Ob 13.30 so v Novi Gorici izmerili 28 stopinj, medtem ko je bilo v Ljubljani 26 stopinj.

Hladen maj

Današnje temperature so po besedah dežurnega meteorologa Andreja Velkavrha v okviru dolgoletnega povprečja, medtem ko so bile do petka še nekoliko pod povprečjem. "Temperature, ki smo jih imeli do zdaj v letošnjem maju, so nekoliko nizke," je dejal Velkavrh.

meteo.si
Temperature po Sloveniji ob 13.30.

Jutri bo sprva še delno jasno. Čez dan se bo od zahoda oblačnost postopno povečala in popoldne se bodo na zahodu začele pojavljati padavine, deloma plohe in nevihte, ki se bodo postopno širile proti vzhodu in v noči na torek zajele vso državo. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do okoli 13, najvišje dnevne od 19 do 24, v vzhodnih krajih do 26 stopinj Celzija.

Nekaj padavin in spet sonce

V torek bo večinoma oblačno z občasnimi padavinami, predvsem popoldne tudi s posameznimi nevihtami. Ponekod bo pihal veter severnih smeri. Dež bo popoldne od zahoda slabel in zvečer povsod ponehal. Prehodno bo nekoliko hladneje. V sredo bo sončno in spet toplejše vreme. Zjutraj bo po nekaterih kotlinah megla.