Vreme

Danes padavine in veter

STA
11. 3. 2016, 09.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Danes bo oblačno. Predvsem v južni, vzhodni in deloma osrednji Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo severni do severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 9, na Primorskem okoli 13 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Reuters
Predvsem v jugovzhodni Sloveniji bodo občasno rahle padavine.

Jutri bo pretežno oblačno. Pihal bo severovzhodnik. Predvsem v jugovzhodni Sloveniji bodo občasno rahle padavine. Dopoldne se bo delno zjasnilo na Primorskem, kjer se bo nekoliko okrepila tudi burja. Čez dan se bo deloma jasnilo tudi drugod v zahodnih krajih. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 5, na Primorskem do 8, najvišje dnevne od 6 do 11, na Primorskem okoli 14 stopinj Celzija.

Obeti: V nedeljo bo na Primorskem delno jasno, burja se bo nekoliko okrepila. Drugod bo pretežno oblačno, občasno bodo predvsem v južnih in vzhodnih krajih še rahle padavine. Pihal bo okrepljen severovzhodni veter. V ponedeljek bo v južnih krajih pretežno oblačno, drugod pa delno jasno. Še bo vetrovno.

Vremenska slika: Nad osrednjim Sredozemljem je ciklonsko območje, nad severno polovico Evrope pa se je okrepilo območje visokega zračnega tlaka. Od vzhoda priteka k nam razmeroma hladen in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo pretežno oblačno, predvsem v krajih južno in vzhodno od nas bo občasno deževalo. Pihal bo severovzhodni veter, v Kvarnerju zmerna burja. Jutri bo sprva pretežno oblačno, predvsem v krajih južno od nas bo občasno deževalo. Čez dan se bo v krajih zahodno in severno od nas delno jasnilo. Pihal bo severovzhodni veter, v Kvarnerju zmerna burja.

Biovreme: Vremenski vpliv bo zmerno obremenilen, obremenitev se bo večinoma kazala kot nerazpoloženost, motena bo zbranost in delovna storilnost. Priporočena je večja previdnost.