Vreme

Danes še posamezne kratkotrajne plohe

STA
17. 10. 2015, 09.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Dopoldne se bo od zahoda delno zjasnilo, rahel dež bo tudi na vzhodu ponehal. Čez dan bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastale bodo še posamezne kratkotrajne plohe. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 15, na Primorskem do 17 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Arhiv Svet24

Jutri bo v severnih krajih zmerno, drugod pretežno oblačno. Zjutraj bo po nekaterih kotlinah megla ali nizka oblačnost. Predvsem ponekod v južnih krajih bo občasno možen rahel dež, a količina padavin bo res majhna. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 7, na Goriškem in ob morju okoli 10, najvišje dnevne pa podobne današnjim.

Obeti: V ponedeljek bo oblačno, občasno bo deževalo, meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 1400 metrov. Ponekod bo zapihal severovzhodnik, na Primorskem šibka burja. Nekoliko hladneje bo. V torek bo večinoma suho. Na Primorskem bo pihala šibka burja, ponekod drugod po Sloveniji pa severovzhodni veter.

Vremenska slika: Nad srednjo Evropo je plitvo ciklonsko območje, v višinah pa nad Alpami, severnim Jadranom in deloma nad srednjo Evropo jedro hladnega in vlažnega zraka. Od zahoda priteka nad naše kraje še razmeroma vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo zmerno do pretežno oblačno. Zjutraj in deloma dopoldne bo nekaj dežja na Hrvaškem, sredi dneva in popoldne pa bodo nastajale kratkotrajne krajevne plohe. Jutri bo zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho, le na zahodu Hrvaške bo občasno možen rahel dež.

Biovreme: Danes se bodo pri občutljivih ljudeh še pojavljale z vremenom povezane težave, nekateri bolezenski znaki bodo okrepljeni. Priporočeno je dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večja previdnost.