Vreme

Čez dan bodo padavine večinoma ponehale

sta/mv
26. 9. 2015, 08.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Danes bo sprva pretežno oblačno, ponekod bo še možen rahel dež, čez dan bodo padavine večinoma ponehale in ponekod so bo oblačnost trgala, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Thinkstock

V severovzhodni Sloveniji bo pihal severni veter, na Primorskem šibka burja, ki se bo zvečer nekoliko okrepila. Najvišje dnevne temperature bodo 16 do 20, na Primorskem do okoli 23 stopinj Celzija.

Ponoči se bo delno razjasnilo.

V nedeljo bo v zahodni Sloveniji sončno, drugod bo več oblačnosti. Na Primorskem bo še pihala šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, ob morju 15, najvišje dnevne 15 do 18, na Primorskem do okoli 22 stopinj Celzija.

Obeti: V ponedeljek bo precej jasno, več oblačnosti bo na vzhodu. V torek bo pretežno oblačno. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja.

Vremenska slika: Nad zahodno in srednjo Evropo je območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka nad naše kraje od severovzhoda še razmeroma vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo sprva še oblačno, ponekod bo deževalo. Čez dan bodo padavine ponehale in od zahoda se bo delno razjasnilo. Predvsem v Kvarnerju bo pihala burja.

V nedeljo bo v sosednjih pokrajinah Italije in ob severnem Jadranu precej jasno. Drugod bo zmerno do pretežno oblačno. Burja bo še pihala.

Biovreme: Vremenska obremenitev bo čez dan slabela, občutljivi ljudje bodo imeli manjše vremensko pogojene težave, ki se bodo kazale predvsem kot nerazpoloženost, manjša delovna storilnost in težave z zbranostjo. Vremenska obremenitev bo čez dan slabela in do noči ponehala. Priporočena je večja previdnost.