Vreme

Danes bo večinoma sončno

T.C.
5. 8. 2015, 07.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Čez dan bo ponekod pihal vzhodni ali jugovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 32, na Primorskem do 35 stopinj Celzija.

dk

Arhiv Svet24

Jutri bo pretežno jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 19, na Primorskem okoli 21, najvišje dnevne od 30 do 36 stopinj Celzija.

Kako kaže?

V petek in soboto bo sončno in vroče.

In kako se bomo počutili?

Vremenski vpliv bo v sredo večinoma ugoden, po nižinah bo sredi dneva in popoldne predvsem na Primorskem počutje poslabšala velika toplotna obremenitev. Takrat se izogibajte večjim naporom na prostem, uživajte lahko hrano in dovolj tekočine. Prostore zračite ponoči in zjutraj.

UV indeks bo ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah dosegel 8,5 in v gorah še vedno do 10. Sredi dneva se ni priporočljivo zadrževati na soncu, v kolikor se sredi dneva ne moremo izogniti sončnim žarkom, se moram pred njimi zaščititi.

V nižinah bo obremenjenost zraka s cvetnim prahom pelina srednje visoka, nekateri preobčutljivi posamezniki bodo zato lahko imeli težave z zdravjem. Koncentracija trav in trpotca bo nizka. V zraku bo še srednje visoka koncentracija cvetnega prahu kopriv, ki je manjšega alergološkega pomena in običajno ne povzroča zdravstvenih težav. V drugi polovici avgusta pričakujemo začetek glavne sezone pojavljanja cvetnega prahu ambrozije, trenutno se občasno v zraku pojavljajo le posamezna zrna, ki ne vplivajo na zdravje alergikov. V Primorju bo v zraku nizka koncentracija pelina, trpotca in koprivovk (kopriva in krišina) ter posamezna zrna trav in ligustra. Obremenitev s sporami gliv bo visoka.

Zveza Sonček