Vreme

Po nevihtni noči manj dežja

T.C.
24. 6. 2015, 07.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Danes bo sprva oblačno, dež bo ponehal tudi v južni Sloveniji. Burja na Primorskem bo slabela.

Arhiv Svet24

Dopoldne se bo od severozahoda postopno delno zjasnilo. Popoldne bo na Primorskem jasno, drugod bo nastajala kopasta oblačnost, možna je kakšna kratkotrajna ploha. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 20, na Primorskem okoli 24 stopinj Celzija.

Jutri bo precej jasno, popoldne tu in tam zmerno oblačno. Zjutraj bo ponekod po kotlinah megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, na Primorskem okoli 13, najvišje dnevne od 22 do 26 stopinj Celzija.

Thinkstock

Kako kaže?

V petek bo večinoma sončno. V soboto bo več spremenljive oblačnosti , popoldne bo v notranjosti nastalo nekaj krajevnih ploh in neviht.

In kako se bomo počutili?

Vremenska obremenitev bo v noči na sredo slabela, pri najbolj občutljivih ljudeh se bodo v sredo sprva še pojavljale manjše vremensko pogojene težave, večinoma v obliki okrepljenih bolezenskih znakov. V sredo popoldne bodo težave večinoma ponehale. Do srede opoldne priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost.

UV indeks sredi dneva ob jasnem vremenu po nižinah doseže vrednost med 8 in 9 in v gorah med 9 in 10. Sredi dneva se ni priporočljivo zadrževati na soncu, v kolikor se sredi dneva ne moremo izogniti sončnim žarkom, se moramo pred njimi zaščititi.

Obremenjenost zraka s cvetnim prahom trav, pravega kostanja, trpotca in nizko alergenih kopriv bo nizka. V Primorju predstavlja cvetni prah trav, oljke in krišine nizko tveganje za razvoj simptomov alergijske bolezni. V zraku bo še nizka koncentracija trpotca in pravega kostanja. V zraku se povečuje količina spor plesni (Cladosporium in Alternaria).Padavine bodo sprale cvetni prah iz zraka.

Arhiv Svet24