Vreme

Suho in vetrovno bo

STA/J.P.
5. 3. 2015, 09.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Danes bo oblačno in suho, čez dan se bo ponekod v zahodni Sloveniji delno zjasnilo, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Profimedia

Še bo zelo vetrovno, pihal bo okrepljen severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja.

Jutri bo sončno, le v vzhodni Sloveniji bo nekaj več oblačnosti. Še bo vetrovno. Burja na Primorskem bo postopno oslabela.

Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 3, v alpskih dolinah do -4, na Primorskem okoli 6, najvišje dnevne od 4 do 9, na Primorskem do 13 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo oblačno in suho. Popoldne se bo predvsem v krajih zahodno od nas delno zjasnilo. Še bo pihal severni do severovzhodni veter, ob Jadranu zelo močna burja. Jutri bo sončno. Burja bo nekoliko oslabela.

Vremenska slika: Nad severnim Sredozemljem se poglablja ciklonsko območje, ki bo te dni vplivalo na vreme pri nas. Z močnimi severovzhodnimi vetrovi doteka k nam hladnejši in sprva še razmeroma vlažen zrak.

Obeti: V soboto bo precej jasno. V nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno.

Opozorilo: Pihala bo močna burja, ki bo v sunkih dosegla hitrosti od 120 do 140 kilometrov na uro. V notranjosti Slovenije pa bo pihal okrepljen severni do severovzhodni veter s sunki nad 70 kilometrov na uro.

Napoved vpliva vremena na počutje: Vremenska obremenitev bo čez dan počasi slabela, vendar se bodo pri občutljivih ljudeh še pojavljale z vremenom povezane težave, ki se bodo kazale predvsem kot nerazpoloženost, težave z zbranostjo in manjša delovna storilnost; nekateri bolezenski znaki bodo okrepljeni. Priporočeno je dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večja previdnost.