Črna kronika

»Daj denar, sicer te ubijem«

Sašo Avramovič
5. 3. 2015, 09.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Iz srbske vas Todorevac, v bližini Ljiga, prihaja še ena zgodba, ki je povezana z ropom in grožnjami. Žrtev je bila starejša ženska.

Arhiv Svet24

Za zdaj neznani lopov je dobesedno vdrl v hišo 73-letne Dobrile Jeftić, ki živi v srbski vasici Todorevac v bližini naselja Ljig (ta ima okoli 3000 prebivalcev). Zamaskirani nasilnež se je do Dobrile vedel arogantno, nato pa ji zagrozil z nožem; na koncu ji je odtujil prihranke v vrednosti okoli 8250 srbskih dinarjev (malo manj kot 70 evrov).

Kraja se je zgodila pred dobrim tednom, 25. februarja, pred zoro, okoli četrte ure zjutraj. Ropar je nasilno podrl vrata ter vstopil v Dobrilin skromni dom. Za eno izmed srbskih televizij je triinsedemdesetletnica povedala, da ji je najprej grozil z nožem, zatem pa je sam našel denar. »Le rekel mi je: 'Starka, daj mi denar, če ne te ubijem.' Potem me je držal za usta. Nisem mogla govoriti, poskušal me je zadaviti. Tudi udaril me je, potem pa je sam našel denar, ki sem ga imela pod vzglavnikom, in pobegnil.«

Arhiv Svet24

Povedala je še, da je denar varčevala, da bi lahko odšla k sorodnikom na obisk za nekaj dni, in dodala, da v tej hiši živi že več kot dvajset let in ni mogla verjeti, da bi se kaj takšnega sploh lahko zgodilo. »Zdaj me je vsak večer strah, še posebno ko ugasnem luč.« Policija je bila o dogodku obveščena, za zdaj pa še intenzivno išče storilca.