Vreme

Zmerno do pretežno oblačno bo

STA/J.P.
26. 2. 2015, 09.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Danes bo sprva še zmerno do pretežno oblačno, sredi dneva in popoldne pa se bo oblačnost tanjšala in postopno razpadala. Na Primorskem bo še pihala šibka burja, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Profimedia

Jutri bo delno jasno, po nižinah v notranjosti Slovenije pa bo predvsem zjutraj in dopoldne oblačno ali megleno. Najnižje jutranje temperature bodo okoli 0, v alpskih dolinah do -5, najvišje dnevne od 5 do 10, na Primorskem do 14 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Povečini bo zmerno do pretežno oblačno. Več jasnine bo ob severnem Jadranu kjer bo še pihala šibka do zmerna burja. Jutri bo na območju Alp in ob severnem Jadranu precej jasno, drugod bo po nižinah precej nizke oblačnosti.

Vremenska slika: Nad osrednjim Sredozemljem in južno Italijo je ciklonsko območje. Od severovzhoda priteka k nam postopno nekoliko bolj suh zrak.

Obeti: V soboto in nedeljo bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. V soboto bo na Primorskem pihala šibka do zmerna burja, v nedeljo pa bo ponekod v notranjosti zapihal jugozahodni veter.