Vreme

Še nas bo grelo sonce

M.J.
12. 2. 2015, 09.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Danes bo na Primorskem in v hribih pretežno jasno. Drugod se bo zadrževala nizka oblačnost z vrhom na nadmorski višini med 1000 in 1400 metri, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Thinkstock

Jutri bo delno jasno s povečano oblačnostjo, po nižinah bo zjutraj in dopoldne še nizka oblačnost. Na zahodu se bo proti večeru pooblačilo. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 0 najvišje dnevne od 4 do 7, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Po nižinah Hrvaške in v sosednjih pokrajinah Avstrije bo danes večino dneva nizka oblačnost. Drugod bo pretežno jasno. Jutri bo delno jasno s povečano oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla ali nizka oblačnost. V krajih zahodno od nas se bo popoldne pooblačilo.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope je območje visokega zračnega tlaka. S severovzhodnim vetrom doteka nad naše kraje v nižjih plasteh ozračja nekoliko bolj vlažen zrak.

Obeti: V soboto in nedeljo bo v vzhodnih krajih povečini sončno, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. Predvsem ponekod na zahodu bodo občasno rahle padavine.

Napoved vpliva vremena na počutje: Danes bo vremenski vpliv na Primorskem in v višjih legah ugoden. Po nižinah z oblačnim vremenom opaznejših težav zaradi vremena ni pričakovati.