Vreme

Pretežno oblačno bo

STA/J.P.
24. 1. 2015, 09.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Danes bo sprva pretežno oblačno, rahle padavine bodo dopoldne večinoma ponehale. Sredi dneva in popoldne se bo v zahodni in osrednji Sloveniji delno zjasnilo. Še bo pihal severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Veter bo popoldne nekoliko oslabel, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Profimedia

Jutri bo pretežno oblačno, le v zahodni Sloveniji občasno delno jasno. Severni veter se bo spet nekoliko okrepil, na Primorskem bo še pihala šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo okoli 0, v alpskih dolinah do -4, ob morju okoli 5, najvišje dnevne od 2 do 7, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

Zvečer in ponoči se bo oblačnost od vzhoda spet povečala, na vzhodu države lahko pade kakšna kaplja dežja ali tudi snežinka.

Napoved za sosednje pokrajine: Pretežno oblačno bo, predvsem v krajih južno in vzhodno od nas bodo občasno še rahle padavine. Pihal bo severni veter, ob Jadranu burja. Ob Jadranu in v krajih zahodno od nas se bo občasno delno zjasnilo.

Vremenska slika: Nad osrednjim Sredozemljem je ciklonsko območje s središčem nad Jonskim morjem. Od severovzhoda priteka k nam vlažen in postopno nekoliko hladnejši zrak.

Obeti: V ponedeljek bo pretežno jasno, le na vzhodu in jugu države bo še nekaj več oblačnosti. Veter bo oslabel. V torek dopoldne se bo od severa prehodno pooblačilo, tekom dneva pa spet razjasnilo.

Napoved vpliva vremena na počutje: V soboto se bodo pri najbolj občutljivih še pojavljale z vremenom povezane težave. Priporočena je večja previdnost.