Slovenija

Na univerzijado 17 slovenskih športnikov

STA/ mv
23. 1. 2015, 21.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Danes se je v Ljubljani predstavila slovenska reprezentanca, ki bo med 23. januarjem in 14. februarjem nastopila na 27. zimski univerzijadi. Ta bo potekala na Slovaškem v mestih Štrbske Pleso in Osrblie ter v Španiji, v Granadi in v Sierra Nevadi.

Mediaspeed

Univerzijada bo potekala na dveh prizoriščih, nordijski in biatlonski del se bo odvijal na Slovaškem v mestih Štrbske Pleso in v Osrblieju, drugi del, smučarski, deskarski in drsalni športi, pa bo potekal v Španiji, v Granadi oziroma v Sierra Nevadi. Slovenijo bo zastopalo 17 športnikov (12 športnikov in 5 športnic), ki bodo tekmovali v petih različnih športnih panogah. Slovenski športniki študentje so na dosedanjih zimskih univerzijadah zbrali že 79 medalj, zato je tudi letošnja odprava odločena, da se domov vrne s še kakšno kolajno. Med tekmovalci v alpskih disciplinah lahko Slovenija največ pričakuje od Filipa Mlinška, ki je na preteklih univerzijadah že osvajal medalje. Zanj bo to četrta univerzijada, kjer bo poskušal osvojiti še tretjo medaljo. "Res imam že kar nekaj izkušenj s tovrstnih tekmovanj, zagotovo pa mi bo v najlepšem spominu ostala univerzijada v Erzurumu v Turčiji, kjer sem osvojil srebrno in bronasto medaljo. Glede pričakovanj lahko povem, da gre za eno tekmo, zato na tem tekmovanju ni prostora za taktiziranje. Na tekmi moraš maksimalno napadati, ne glede na konkurenco. Moj edini konkurent je čas," je dejal Filip Mlinšek.

Skakalni del ekipe se na Slovaško odpravlja drevi, prvi športniki za drugi del univerzijade pa se bodo v Španijo odpravili v četrtek, 5. februarja.