Vreme

Vreme bo povečini oblačno

STA/J.P.
15. 1. 2015, 09.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Danes bo v severovzhodnih krajih delno jasno, drugod bo oblačnost od zahoda tekom dneva naraščala. Dopoldne bo ponekod po nižinah še megleno, popoldne pa se bo spet krepil jugozahodni veter.

Arhiv Svet24

Jutri bo v vzhodni Sloveniji delno jasno, drugod bo pretežno oblačno. V zahodnih in deloma v osrednjih krajih bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo. 

Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 6, na Primorskem okoli 8, najvišje dnevne od 4 do 12, na Primorskem in v vzhodni Sloveniji do 15 stopinj Celzija.

Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 8, na Primorskem in na vzhodu okoli 10 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. 

Napoved za sosednje pokrajine: V krajih zahodno in južno od nas bo povečini oblačno, občasno bo ponekod rosilo ali rahlo deževalo. Drugod bo delno jasno. Jugozahodni veter bo danes prehodno oslabel, jutri pa bo spet pihal okrepljen jugozahodnik.

Vremenska slika: Nad južno Evropo in Sredozemljem je območje visokega zračnega tlaka, nad severozahodno Evropo in Atlantikom pa je obsežno in globoko ciklonsko območje. Od jugozahoda priteka k nam topel in razmeroma zrak.

Obeti: V soboto se bo dež na zahodu okrepil in širil proti vzhodu. Snežilo bo nad okoli 1300 metri nad morjem. V nedeljo se bodo ponekod še pojavljale rahle padavine. Hladneje bo.