Slovenija

Kokoši rešili, freze pa ne

J. A.
15. 1. 2015, 07.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

V torek popoldne je zagorelo gospodarsko poslopje Grčmanovih na Krivoglavicah v metliški občini. Okoli 80 kvadratnih metrov veliko ostrešje in leseni del objekta sta uničena.

J. A.

Ogenj je močno poškodoval tudi frezo, koso, mlin za koruzo, številno drobno orodje, pravočasno pa so rešili 15 kokoši, traktor in voz. Sosednja objekta, prekajevalnico in hišo, so domači gasilci PGD Dobravice zaščitili, se je pa pozneje vnela še slama, zato so na požarišče hiteli tudi člani PGD Metlika.

J. A.

Čisto navaden torkov popoldan, ki sta ga upokojenca Slavko in Cvetka Grčman, oba tudi aktivna gasilca, izkoristila za nabavo v Črnomlju, se je sprevrgel v pravo dramo.

J. A.

»Sploh naju ni bilo doma, ko je zagorelo. Med vračanjem sem gledala skozi okno in videla, da se iz naše vasi, kjer je vsega 13 hiš, močno kadi. Mislila sem si, le kdo je tako zakuril v centralni, ko pa sva prišla domov, sva videla, da gori pri nas,« je povedala Cvetka naslednji dan, ko je pri njih potekala prava delovna akcija, domači gasilci in vaščani so se namreč organizirali in prišli pomagat pri čiščenju.

J. A.

Še dobro, da so decembra poklali tri prašičke, ki so jih do tedaj imeli v objektu, omeni gospodar, vidno pretresen, da se jim je pripetila taka nesreča.

J. A.

»Kriminalist je dejal, da je verjetno zagorelo zaradi pepela, ki sem ga v petek po čiščenju dimnika stresel v kovinsko posodo pod streho pri poslopju, čez sem dal pa deske,« pove Slavko.