Vreme

Možni krajevni nalivi in naraščanje vodotokov

STA/M.J.
18. 11. 2014, 07.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Ob prehodu vremenske fronte so predvsem v zahodni in južni Sloveniji možni krajevni nalivi, prehodno lahko narastejo manjši vodotoki na območju jugozahodne in osrednje Slovenije. Možna so tudi razlivanja ob strugah, opozarjajo na agenciji za okolje. Padavine bodo zjutraj večinoma ponehale, v sredo se začne daljše obdobje suhega vremena.

Dolenjski list

Padavine se bodo danes občasno pojavljale še predvsem v zahodnih in v osrednjih krajih, deloma kot krajevne plohe. Na vzhodu se bo oblačnost trgala. Pihal bo jugozahodni veter.

Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 9, ob morju okoli 11, najvišje dnevne od 8 do 14, v alpskih dolinah severozahodne Slovenije okoli 4 stopinje Celzija.

V noči na sredo bodo padavine povsod ponehale. V sredo zjutraj se bo delno zjasnilo, po nižinah bo ponekod zjutraj nastala megla. Čez dan bo delno jasno. V četrtek in petek bo precej jasno. Zjutraj in dopoldne bosta marsikje po nižinah megla ali nizka oblačnost.

Meteorologi so sicer na Twitterju sporočili, da bo od srede vsaj šest dni suhega vremena. Največ sonca bo na Primorskem in v višjih legah.

Na Loškem polju in v zgornji Pivški kotlini se gladine voda znižujejo. Upadanje gladin voda na teh območjih se bo dopoldne upočasnilo, prehodno pa se lahko tudi poveča izdatnost kraških izvirov na območju Zgornje Pivke.

Na Planinskem polju in na Cerkniškem jezeru se gladina vode še počasi zvišuje. Reka Ljubljanica se razliva na Ljubljanskem barju na območju vsakoletnih poplav. Pretok Ljubljanice na Vrhniki in v Mostah upada. Med 5.30 in 7.30 bo ob slovenski obali povišano plimovanje morja.