Vreme

Pripravite se! Prihajajo nevihte in konec poletja

M.J.
19. 8. 2014, 09.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno, le v vzhodni Sloveniji bo dopoldne še delno jasno, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Arhiv Svet24

Predvsem v zahodni in deloma v osrednji Sloveniji bodo krajevne padavine, predvsem plohe. Pihal bo jugozahodni veter.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, v vzhodni Sloveniji dopoldne še delno jasno. Padavine, deloma plohe in nevihte, se bodo najprej pojavljale v zahodni Sloveniji, popoldne pa bodo zajele večji del države. Najmanj jih bo v južni Sloveniji. Ponekod bo sprva še pihal jugozahodni veter, v notranjosti Slovenije pa bo čez dan začel pihati šibak severovzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 15, na Primorskem okoli 17, najvišje dnevne od 20 do 26 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V krajih vzhodno od nas bo danes še delno jasno, drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno, V krajih zahodno in severno od nad in v Gorskem Kotarju se bodo pojavljale krajevne padavine, deloma plohe. Ponekod bo pihal jugozahodni veter.
Jutri bo v krajih vzhodno od nas dopoldne še delno jasno in suho, drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi padavinami, deloma nevihtami. Popoldne se bodo padavine razširile tudi na kraje vzhodno od nas. Najmanj padavin bo ob Jadranu.

Vremenska slika: Nad Sredozemljem je šibko območje visokega zračnega tlaka, drugod nad večjim delom Evrope pa je obsežno ciklonsko območje s središčem nad Skandinavijo. Hladna fronta je dosegla Alpe in bo v četrtek prešla naše kraje. Z jugozahodnim vetrom doteka k nam nekoliko toplejši in postopno bolj vlažen zrak.

Obeti: V četrtek bo oblačno s padavinami, sprva tudi nevihtami. Ohladilo se bo.
V petek bo delno jasno in povečini suho. Jutro bo kar hladno, ponekod po nižinah bo zjutraj megla.

Napoved vpliva vremena na počutje: Vremensko občutljivi ljudje bodo imeli z vremenom povezan težave, okrepili se bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Glavoboli in migrene bodo nekoliko pogostejši. Moteno bo spanje v noči na sredo. Priporočeno je dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večja previdnost.