Vreme

Danes popoldne krajevne plohe in nevihte

STA/J.P.
2. 8. 2014, 09.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Danes bo sprva precej jasno. Čez dan bo nastajala kopasta oblačnost, popoldne pa krajevne plohe in posamezne nevihte, ki bodo manj pogoste v severovzhodni Sloveniji. Ob morju jih ne bo. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 30 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Reuters

Jutri bo sprva precej jasno, ponekod na zahodu občasno zmerno oblačno. Zjutraj bo po nekaterih kotlinah kratkotrajna megla. Proti poldnevu se bodo krajevne plohe in nevihte začele pojavljati v zahodnih krajih, nato tudi drugod. Manj verjetne bodo v severovzhodni Sloveniji, na zahodu pa se bodo pojavljale tudi del večera. Čez dan bo zapihal jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, ob morju in na goriškem okoli 20, najvišje dnevne od 24 do 30 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo povečini sončno. Predvsem popoldne bodo nad kopnim nastajale krajevne plohe in nevihte. Jutri bo sprva precej jasno, le v sosednjih krajih Italije bo že dopoldne nekaj oblačnosti. Čez dan se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte, manj verjetne bodo ob morju.

Vremenska slika: Nad srednjo Evropo, Balkanom in osrednjim Sredozemljem je šibko območje visokega zračnega tlaka. Nad našimi kraji se zadržuje razmeroma topel in vlažen zrak.

Obeti: V ponedeljek bo dopoldne sončno, zjutraj bo po nekaterih kotlinah megleno. Bolj oblačno bo zjutraj na severovzhodu, kjer bo lahko tudi kakšna ploha. Sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte. V torek popoldne bo bolj oblačno, plohe in nevihte bodo pogostejše.