Vreme

In kakšno bomo imeli vreme za vikend?

M.J.
1. 8. 2014, 09.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Danes in jutri bo na Primorskem dokaj sončno, danes bo ponekod pihala šibka burja. Drugod bo spremenljivo oblačno. Dopoldne bo povečini suho, popoldne pa bodo nastale krajevne plohe in posamezne nevihte, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Arhiv Svet24

Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, na Primorskem do 20, najvišje dnevne od 24 do 30 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes in jutri bo v krajih zahodno od nas in ob severnem Jadranu povečini sončno. Drugod bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, predvsem popoldne bodo krajevne plohe in nevihte.

Vremenska slika: Plitvo ciklonsko območje z višinskim jedrom hladnega zraka se še zadržuje nad Balkanom, od vzhoda priteka k nam malo toplejši in še razmeroma vlažen zrak.

Obeti: V nedeljo bo na vzhodu dokaj sončno, drugod zmerno do pretežno oblačno. Popoldne bodo predvsem v zahodnih in osrednjih krajih krajevne padavine, deloma plohe in nevihte. Zapihal bo jugozahodni veter. V ponedeljek bo dopoldne večinoma sončno, predvsem sredi dneva in popoldne pa spremenljivo oblačno s posameznimi plohami ali nevihtami.

Napoved vpliva vremena na počutje: Vremensko občutljivi ljudje bodo imeli manjše vremensko pogojene težave, ki bodo nekoliko pogostejše popoldne. Priporočena je večja previdnost.