Vreme

Popoldne spet krajevne plohe in nevihte

STA/J.P.
13. 6. 2014, 09.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Sredi dneva in popoldne se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 29, na Primorskem do okoli 31 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Reuters

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem v severni Sloveniji se bodo pojavljale plohe in posamezne nevihte. Na Primorskem bo zapihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, na Primorskem okoli 19, najvišje dnevne od 21 do 25, na Primorskem do 29 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo danes in jutri delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Sredi dneva in popoldne bodo nastale krajevne plohe in nevihte. Najmanj jih bo ob Jadranu in v krajih vzhodno od nas. Ob severnem Jadranu bo občasno pihala šibka burja.

Vremenska slika: Nad zahodno in srednjo Evropo je območje visokega zračnega tlaka, nad Skandinavijo in vzhodno Evropo pa območje nizkega zračnega tlaka. Oslabljena fronta se zadržuje severno od Alp. Od vzhoda doteka nad naše kraje nekoliko hladnejši in bolj vlažen zrak.

Obeti: V nedeljo in ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno in povečini suho. Na Primorskem bo pihala šibka, občasno zmerna burja. Kar sveže bo.

Napoved vpliva vremena na počutje: Vremensko občutljivi ljudje bodo danes imeli z vremenom povezane težave, ki bodo pogostejše v drugi polovici dneva. Okrepljene bodo tudi nekatere bolezenske težave. Moteno bo spanje v noči na soboto. Priporočena je večja previdnost.