Vreme

Jo nam bo vreme zagodlo tudi čez vikend?

STA/M.J.
16. 5. 2014, 09.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Danes in jutri bo pretežno oblačno, le na zahodu občasno delno jasno. Ponekod v vzhodni in deloma osrednji Sloveniji bo občasno deževalo. Danes bo še pihal močan severni veter, ki bo dopoldne slabel in bo ponoči ponehal, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, najvišje dnevne od 12 do 18, na Primorskem okoli 20 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V krajih zahodno od nas bo delno jasno, drugod pretežno oblačno. Predvsem v krajih vzhodno in južno od nas bo občasno deževalo. Danes bo še vetrovno.

Vremenska slika: Nad severozahodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka, nad Balkanom pa je ciklonsko območje. S okrepljenim severnim vetrom priteka k nam razmeroma hladen in vlažen zrak.

Obeti: V nedeljo in ponedeljek bo spremenljivo oblačno. Pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma plohe, ki bodo pogostejše v zahodni polovici Slovenije. Nekoliko topleje bo, čez dan bo pihal jugozahodni veter.

Opozorilo: Do petka popoldne bo pihal močan severni veter. Pod Karavankami bo v sunkih dopoldne še lahko dosegal hitrosti okoli 80 kilometrov na uro, drugod v severni in severovzhodni Sloveniji pa do okrog 70 kilometrov na uro.

Napoved vpliva vremena na počutje: Vremenski vpliv bo obremenilen, občutljivi ljudje bodo imeli značilne vremensko pogojene težave, okrepljeni bodo nekateri bolezenski znaki in moteno bo spanje. Priporočeno je dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večja previdnost.