Vreme

Postopno se bo pooblačilo

STA/J.P.
2. 5. 2014, 09.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Danes se bo postopno pooblačilo, v severovzhodni Sloveniji bo do sredine dneva še dokaj sončno. V zahodni in osrednji Sloveniji se bodo dopoldne začele pojavljati krajevne padavine, deloma nevihte, popoldne tudi v vzhodnih krajih. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 22 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Jutri bo oblačno, občasno bo deževalo. Več padavin bo v vzhodni in južni Sloveniji, v zahodnih krajih pa bodo tudi krajša obdobja delno jasnega vremena. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 12, najvišje dnevne od 12 do 16, na Primorskem do 19 stopinj Celzija.

V ponedeljek bo pretežno jasno, jutro bo sveže.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah se bo danes oblačnost povečala, pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma plohe in nevihte. V krajih severno in vzhodno od nas bo dopoldne še suho vreme.

Jutri bo prevladovalo oblačno vreme, občasno bo deževalo. Ob severnih Alpah bo zvečer in v noči na nedeljo snežilo do dolin.

Vremenska slika: Nad severnim Sredozemljem je plitvo ciklonsko območje. Od vzhoda doteka k nam razmeroma topel in vlažen zrak.

Obeti: Do nedelje zjutraj bo dež povsod ponehal, najpozneje v jugovzhodni Sloveniji. Postopno se bo zjasnilo. Še bo pihal severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja.