Vreme

Nastajale bodo krajevne plohe

STA/M.J.
16. 4. 2014, 09.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Nastale bodo krajevne plohe. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Veter se bo ponoči in jutri zjutraj predvsem na vzhodu države še okrepil, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Arhiv Svet24

Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 14, na Primorskem okoli 17 stopinj Celzija. Jutri bo pretežno jasno, čez dan se bo v vzhodni Sloveniji pooblačilo. V Beli krajini bodo popoldne možne rahle padavine. Pihal bo severovzhodni veter. Zjutraj bo v zatišnih legah lahko slana. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, v alpskih dolinah in v zatišnih legah do -3, najvišje dnevne od 12 do 16, na Primorskem do 20 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Nastale bodo krajevne plohe. Pihal bo severni do severovzhodni veter. Jutri bo v krajih vzhodno od nas zmerno do pretežno oblačno, čez dan bo občasno rahlo deževalo. Drugod bo povečini jasno. Pihal bo severovzhodni veter.

Vremenska slika: Nad Balkanom in srednjim Sredozemljem je ciklonsko območje, nad zahodno in srednjo Evropo pa je območje visokega zračnega tlaka. Od severa doteka k nam hladen in precej suh zrak.

Obeti: V petek bo zjutraj še precej jasno, čez dan bo nekaj več oblačnosti. Veter bo oslabel. V soboto bo dopoldne še delno jasno, popoldne pa spremenljivo oblačno z občasnimi padavinami. Nekoliko bo topleje.

Napoved vpliva vremena na počutje: Danes bodo vremensko občutljivi ljudje občasno imeli z vremenom povezane težave, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki, večinoma v povezavi z boleznimi srca in žilja, dihal, revmatoidnim artritisom, tudi krči bodo pogostejši.