Vreme

V večjem delu Slovenije bo občasno deževalo

STA/M.J.
2. 3. 2014, 09.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Danes bo oblačno, v večjem delu Slovenije bo občasno deževalo, nad okoli 800 metri pa snežilo, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Reuters

Čez dan bodo padavine v zahodnih krajih ponehale. Ponekod v notranjosti bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

Jutri bo zjutraj delno jasno in po nižinah megleno. Čez dan se bo oblačnost znova povečala, popoldne bo ponekod rahlo deževalo. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 3, ob morju 7, najvišje dnevne v severozahodni Sloveniji okoli 4, drugod od 8 do 13 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo danes oblačno, občasno bo deževalo. Čez dan bodo v krajih zahodno od nas padavine ponehale.

Vremenska slika: Nad Italijo, Jadranom in Balkanom je plitvo ciklonsko območje z vremensko fronto. Od vzhoda doteka nad naše kraje vlažen zrak.

Obeti: V torek bo oblačno, občasno bo deževalo, v hribovitem svetu občasno rahlo snežilo. Na Primorskem bo znova zapihala šibka burja.
V noči na sredo se bodo padavine prehodno nekoliko okrepile in v sredo čez dan povečini ponehale, najkasneje na vzhodu države. Zapihal bo severni veter.

Napoved vpliva vremena na počutje: Občutljivi ljudje bodo imeli z vremenom povezane težave. Najpogostejše bodo težave z zbranostjo, okrepljeni pa bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Spanje v noči na ponedeljek bo moteno. Priporočeno je dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večja previdnost.